CBB Mobil logo

Anmeldelse af CBB Mobil

CBB er et af de ældste og største internetbaserede mobilselskaber i Danmark. Selskabet startede i oktober 2000 som Club Blah Blah og skiftede navn til CBB et par år senere. I 2004 blev CBB købt af det daværende Sonofon, som i dag er Telenor.

Fordele
  • Et meget etableret selskab på Telenor og Telias kombinerede netværk
  • Nem kontakt til kundeservice via Facebook, telefon, mail og chat
  • Attraktive priser på mobilabonnementer
  • Stort udvalg af nye mobiler og tilbehør i shoppen, som kan købes med eller uden CBB-abonnement
Ulemper
  • I forhold til selskabets størrelse, er der meget få underholdningstilbud
  • Muligheden for at samle flere abonnementer er ikke så gennemarbejdet, som den burde være.
  • Ikke mulighed for eSim
Kontakt

Frederikskaj 8
1780 København V

50505050

https://cbb.dk

Om CBB Mobil

CBB er et af de ældste og største internetbaserede mobilselskaber i Danmark. Selskabet startede i oktober 2000 som Club Blah Blah og skiftede navn til CBB et par år senere. I 2004 blev CBB købt af det daværende Sonofon, som i dag er Telenor.

Telenor havde sammenlagt omkring 1.6 mio. mobilkunder i begyndelsen af 2020, fremgår det af virksomhedens regnskab.

CBB havde i 2017 Danmarks mest loyale kunder, ifølge BrancheIndex Mobil, som konsulenthuset Loyalty Group står bag.

Selskabet har et bredt udbud af abonnementer og tjenester.

Hold øje med kampagnerne

CBB har ofte kampagnetilbud, som der blandt andet bliver reklameret for på tv. Nogle af kampagnerne giver en nedsat pris i en begrænset periode, mens andre lover en særpris for altid. CBB varslede i sommeren 2017 prisstigninger for nogle af de kunder, selskabet havde overtaget fra et andet selskab, Bibob. Men Bibob-kunderne var blevet lovet, at prisen på deres abonnementer aldrig ville stige. Derfor fik CBB massiv kritik og rullede så prisstigningerne tilbage.

“Vi er blevet opmærksomme på, at vi i den forbindelse fejlagtigt er kommet til at varsle en mindre andel af de tidligere Bibob-kunder, der har været omfattet af en af vores tidligere ”for altid/for evigt”-kampagner, som vi har kørt i perioden fra 2013 til 2016. Det er vi rigtigt kede af. Vi overholder naturligvis de aftaler, vi har indgået med vores kunder,” lød det fra Telenor-pressechef Maria Vilhardt.

En lignende manøvre fik også mobilselskabet Oister i modvind i løbet af sommeren 2017. Flere kunder klagede efterfølgende til forbrugerombudsmanden. CBB nåede formentlig ikke at havne på Forbrugerombudsmandens skrivebord.

CBB dækning

Hos CBB Mobil får man en dækning i stort set hele Danmark. Således dækker netværket 99% af Danmark.

Dækningen og datahastigheden er afhængig af afstand fra masten, samt hvor mange der benytter masten på samme tid.
Ligeledes spiller mobilens antenne også ind.

CBB bruger Telenor og Telias netværk. Nedenfor har du et billede af dækningskortet, som hele tiden er under ombygning:

Klik på kortet ovenfor for at se CBB Mobils fulde dækningskort over Danmark.

Til backup-mobilen

Skal du bare bruge et simkort til en backup-mobil, kan du vælge abonnementet CBB Basis. Det er et forbrugsafregnet abonnement, hvor du betaler en fast lav pris hver måned, samt for tale, data og beskeder. Det er et oplagt valg til den mobil, der bliver brugt meget lidt eller sjældent. Den mobil, der bare ligger i skuffen til nødstilfælde.

CBB Mobil med TIDAL – Forkælelse til musikelskere

CBBs mobilabonnementer ligner dem, man kan få hos mange andre selskaber, med undtagelse af et: fri tale, 50 gigabyte data (heraf ti i EU) og musiktjenesten Tidal.

Med Tidal kan du lytte til over 45 millioner musiknumre online og offline, fra web, mobil og tablet. Tidal adskiller sig fra andre streamingstjenester ved at kunne streame musikken i en højere kvalitet. Desuden er der et arkiv med over 75.000 musikvideoer og en dansk redaktion, der opdaterer platformen med nyt indhold. Den højere musikkvalitet er dog ikke forbeholdt CBBs kunder. Ifølge Tidal selv gør de en ekstraordinær indsats for hele musikverdenen: “Vi sigter efter at skabe en tjeneste, der gavner både brugere og kunstnere og som i den samme process bringer dem tættere sammen.”

Mange mobilselskaber har i dag abonnementer med underholdning- og musiktjenester som tilvalg. Men CBBs Tidal-abonnement står ud, fordi man kan spare så mange flere penge, end det ellers er normalt ved at slå sit mobilabonnement og underholdningstilbud sammen.

EU eller ikke EU?

Hos CBB er de mobilabonnementer, der ikke inkluderer EU-roaming lidt billigere end de øvrige.

I skrivende stund ligger priserne på alle CBB’s DK-abonnementer på under 100 kr.

Hvis du skal bruge mobilen i Danmark, kan der altså være penge at spare ved at vælge et DK-abonnement. Skal du derimod bruge telefonen i Europa en gang imellem, bør du kigge på abonnementerne med EU-roaming. Hvis du kun rejser udlands en gang eller to om året, kan det også være smart at vælge et almindeligt DK-abonnement – og så selv skifte over til EU-udgaven i den måned, du skal rejse.

CBB Mobils EU-abonnementer har desuden også fri tale og større mængder data, end du finder i et DK-abonnement. Så selvom du ikke krydser den danske grænse ofte, kan der stadig være en fordel ved at anskaffe dig et CBB mobilabonnement med EU Roaming.

CBB Mobil er vinder af Årets bedste digitale kundeservice

I 2020 blev CBB Mobil vinderen i kategorien ‘Årets bedste digitale kundeservice’ ved KundeserviceAward 2020.

KundeserviceAward er en uafhængig prisuddeling foretaget hvert år af analyseinstitutet Wilke. Den har taget udgangspunkt i kundernes egne meninger og en kvalificeret vurdering af den interne driftsmodel.

Ekstra tilbud hos CBB

CBB-kunder ringer gratis til andre CBB-kunder.

Med så mange år på bagen har selskabet opbygget en stor kundekreds, så der er en stor sandsynlighed for, at nogle i den familie og venner har deres mobilabonnement hos CBB. Hvis det ovenikøbet er dem, du ringer mest til kan du spare al den taletid hver måned.

Desuden er der fri Facebook i alle abonnementer. Dvs. at den datamængde du bruger i Facebooks app ikke tæller med i dit samlede dataforbrug. Det betyder ikke noget, hvis du har masser af data til års, men hvis du ligger lige på grænsen og er hyppig Facebook-bruger, kan det gøre en forskel.

Ofte stillede spørgsmål om CBB Mobil

Hvem ejer CBB Mobil?

CBB Mobil er ejet af Telenor.

Hvem står bag CBB Mobils reklamer og sange?

CBB Mobil har i mange år arbejdet sammen med reklamebureauet &Co. Bureauet har blandt andet stået for CBBs populære “Det er stort at være lille”- og “De Små Priser”-kampagner med de gule små plysdyr.

Du finder reklamerne og sangene på CBBs YouTube-kanal.

Anmeldelser på TrustPilot

På TrustPilot kan du læse kundeanmeldelser fra CBB Mobils kunder.

Hvordan er CBB sammenlignet med andre teleudbydere?

Er CBB den rigtige teleudbyder for dig?

Det kan du finde ud af her på Mobilabonnement.dk.

Klik ind på forsiden og sammenlign dit mobilabonnement eller CBBs mange tilbud med over 20 andre teleudbydere. Med vores sammenligner kan du blandt andet finde det billigste abonnement, det bedste mobilabonnement med Spotify eller hvad end ellers, der er vigtigt for dig.