3 gode råd til dit barns mobilforbrug

Et godt mobilforbrug for dit barn er ikke altid ligetil

Det kan være en god idé at give dit barn sin egen mobiltelefon eller smartphone. Det kan blive nødvendigt, at I kan komme i kontakt med hinanden, f.eks. hvis dit barn selv skal finde til eller fra skole eller hvis dit barn går til fritidsaktivitet på egen hånd. Her kan det være en stor tryghed for alle, at barnet altid kan ringe hjem.

Men hvordan skal man navigere i det som forældre? Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du kan hjælpe dit barn bedst muligt til et godt mobilforbrug.

Råd nr. 1: Find det rette mobilabonnement

Der er rigtig mange overvejelser at gøre sig omkring mobilabonnementer til børn. Først og fremmest er det vigtigt ikke at risikere at få en meget høj mobilregning, fordi dit barn har skrevet rigtig mange SMS’er eller været online for mange timer. Af den årsag kan du ofte finde abonnementer specielt lavet til børn, der giver forældrene kontrol over, hvordan børnene bruger deres telefon. Disse inkluderer ofte både tale, SMS og data til en lav pris.

Det er altid vigtigt løbende at holde øje med dit barns forbrug på teleselskabets hjemmeside, da det ikke er sikkert, at barnet selv er klar over, hvornår der bruges data osv. Samtidig er det relevant at undersøge, om roaming er inkluderet i abonnementet, hvis I skal ud at rejse og dit barn tager sin mobiltelefon med – ellers kan det blive en meget dyr affære.

Råd nr. 2: Se på dit barns forbrug

Det er vigtigt at holde øje med dit barns forbrug af mobiltelefon for at spotte, hvis noget ikke er, som det bør være. Det kan især være vigtigt at overvåge, hvad dit barn foretager sig på internettet, da dit barn nemt kan blive lokket i en fælde. Og det ønsker vi virkelig ikke for vores børn.

Det er også vigtigt at holde øje med dit barn af den årsag, at dit barn hurtigt kan blive afhængig af telefonen. Som barn i dagens Danmark har man adgang til rigtig mange informationer og sjove features, der kan være svære at slippe. Her spiller sociale medier og spil en stor rolle. Derfor kan det være godt at blive guidet i den rigtige retning. Dette lægger også lidt i forlængelse af næste råd, der handler om at begrænse forbruget af mobiltelefon.

Råd nr. 3: Begræns forbruget

Det er meget forskelligt, hvilke holdninger der er ift. at begrænse forbruget af mobiltelefoner for ens børn. I nogle familier er der klare regler for, hvor mange minutter eller timer barnet må sidde foran en skærm. I andre familier er regler mindre klare og afhænger i højere grad af barnets opførsel under brug af smartphone, tablet eller computer. Nogle familier har slet ikke nogen restriktioner.

Fordi alle familier er forskellige, er det svært at vurdere, hvad der er det rigtige i jeres familie. Hvis du har et mindre barn, der er helt opslugt af telefonen, kan det være nødvendigt at lave restriktioner, der begrænser brugen af mobiltelefon. Hvis det er en teenager vi har med at gøre, bliver det ofte lidt vanskeligere, da mange af barnets sociale relationer er forbundet med mobilen. Et godt råd i forhold til begrænsning af mobiltelefon er derfor, hvorvidt det begrænser barnet i at foretage sig ting uden en skærm – altså hvor afhængig dit barn er af sin mobil. For i bund og grund er det afhængigheden vi gerne vil undgå.

Opsummering

I denne artikel er vi kommet med 3 gode råd til, hvordan du bedst muligt kan hjælpe dit barn til et sundt mobilforbrug. Rådene handler om at finde det rette mobilabonnement, at holde øje med dit barns brug af mobilen og mulighederne i at begrænse forbruget, hvis det bliver for meget for barnet.