Hvilket teleselskab har den bedste netværksforbindelse?

 

Få en god forbindelse

Det er vigtigt at have en god forbindelse, hvis du er hyppigt bruger af din smartphone eller ipad. Uden en god mobildækning er det umuligt at gå på nettet, tale i mobil eller skrive SMS’er. For nogen er det en større nødvendighed end andre at kunne komme på nettet eller lign. ligegyldigt hvor man er i landet. Hvis det har stor betydning for dig at have mobildækning, er det afgørende at vælge den rigtige blandt alle de teleselskaber der er i Danmark.

Fire store kanoner på netværket herhjemme

Siden 1990’erne har der været forskellige mobilselskaber i Danmark. Det betyder, at der er konkurrence. Og den konkurrence er benhård. Det har du sikkert også opdaget, da de forskellige selskaber kæmper om kunderne.

Selvom der er mange udbydere af mobilabonnementer i Danmark, kører de på mange af de samme netværk. Det skyldes at de tre mobilnetværk, der findes i Danmark, er ejet af de største teleselskaber. Disse selskaber er Telenor, 3, TDC og Telia.

Det er disse selskaber der udlejer den ledige kapacitet til alle de andre mobilselskaber. Det betyder selvsagt at netværksforbindelsen kan være meget svingende, hvor du bor, hvis ikke du vælger det rette mobilselskab.

Hvordan får vi vores mobildækning?

Mobildækningen kommer fra mobilmaster, der er placeret rundt om i hele landet. Disse mobilmaster er både placeret på offentlige arealer rundt omkring, men en stor del af dem står faktisk også på private grunde.

Det er mobilmasterne der er afgørende for din mobildækning. Derfor er det også afgørende, hvordan du bor i forhold til en mobilmaster og hvem der er udbyder på den.

Tag udgangspunkt i din bolig

For at finde ud af, hvilken løsning der er den bedste for dig, er det nødvendigt at tage udgangspunkt i, hvor du bor. Der kan være kort mellem mobilmasterne og der kan være langt. Samtidig er det værd at forholde sig til, hvilket teleselskaber der sidder på de mobilmaster der er i nærheden af dig, da det er afgørende for den bedste mobildækning.

Opkøb af mindre teleselskaber

Det er desuden værd at bemærke, at konkurrencen er benhård, som vi tidligere var inde på. Derfor ender de små også ofte med at blive opkøbt. Hvis du vælger en af de mindre og billigere alternativer, skal du derfor være forberedt på, at de sagtens kan blive opkøbt af en af de større selskaber. Det kan på lang sigt have betydning for dit abonnement.

Opsummering

Undersøg området hvor du bor og hvilke netværk der er i dit område (altså hvilke mobilmaster der står tæt på din bolig), da det er afgørende for den bedste netværksforbindelse for dig.