5 grunde til, du bør beskytte din mobil med en VPN

Vil du beskytte og bevare privatlivet på din mobil? Så skal du bruge en VPN. Vi fortæller dig hvorfor.

Vi bruger mobilen til alt, og derfor er det en af de mest private egendele vi har, hvor ingen andres nysgerrige blikke har noget at gøre. Både fordi vi udveksler mange følsomme oplysninger på vores smartphones, og fordi det ganske simpelt ikke kommer andre ved. Men når en enhed, som en mobil, er forbundet til internettet hele tiden, er der risiko for, at det vi foretager os ikke foregår privat.

Derfor er det en rigtig god idé at bruge en VPN-forbindelse på din mobil. Den krypterer telefonens forbindelse til nettet, og sikrer dig privatlivet.

Læs mere: Sådan styrker du dit privatliv på Facebook

Her er 5 grunde til at bruge VPN:

#1 Beskyt dit privatliv med en VPN

Når du er på nettet med din mobil (som du sikkert er mere eller mindre hele tiden) er der rigtig mange muligheder for, at fremmede kan kigge med og opsnappe oplysninger om dig, dine adgangskoder osv. En VPN skaber en stærk kryptering mellem mobilen og nettet, så andre ikke kan hacke sig ind og se hvad du laver.

#2 Du kan bruge offentlige netværk uden bekymringer

For at et trådløst netværk skal være nogenlunde sikkert at bruge, skal det være godt beskyttet. Du har kontrol over dit eget netværk derhjemme, men når du kobler mobilen på offentlige netværk (i offentlig transport, på caféer osv.) kan du ikke vide, hvordan det er beskyttet. Derfor udsætter du dig selv for en potentiel stor sikkerhedsrisiko ved at forbinde til dem. Takket være krypteringen, som du får med en VPN, kan du roligt bruge offentlige wifi-netværk.

Bredbånd.dk har lavet en anmeldelse af VPN-udbydere. Læs mere her

#3 Du er fri af begrænsninger

Nogle trådløse netværk har begrænsninger på, hvilke hjemmesider, apps osv. du kan bruge, når du er forbundet til det. Geografiske begrænsninger er også meget udbredte. F.eks. er det kun folk i USA, der kan bruge streamingtjenesten Hulu. Med en VPN er du fri af begrænsningerne.

Læs mere om, hvordan du får adgang til Hulu på Bredbånd.dk

#4 Du kan snakke helt privat

Samtaler over internettet via Facetime og Skype er et populært alternativ til samtaler, der går over mobilnettet. Men også her risikerer du, at andre lytter med, fordi internetforbindelsen fra din mobil er ukrypteret. Det løses nemt med en VPN.

#5 Du søger mere anonymt

De store søgemaskiner bruger dine søgninger og resultaterne af dem til at give dig mere personaliserede reklamer. Hvis du føler, det går lidt for tæt på, skal du bare foretage søgningerne mens du er tilsluttet en VPN.