Guide: Sådan ser du alle VM-kampe gratis

Guide: Sådan ser du alle VM-kampe gratis

Fodbolden ruller i Rusland – og du kan se alle kampene gratis. Se hvordan her.

Fodbold-VM er en af de allerstørste sportsbegivenheder i verden, så der er masser af muligheder for at streame alle kampene gratis. Det eneste du skal bruge, er din internetforbindelse og en VPN-forbindelse. Med en VPN kan du nemlig få adgang til udenlandske streamingtjenester, der viser VM. Mange af dem er gratis eller har en måneds gratis prøveperiode.

Det er selvfølgelig 100 procent lovligt.

Vi anbefaler ExpressVPN, der giver 30 dages pengene tilbage garanti.

Når du har installeret ExpressVPN på dine enheder, vælger du bare hvilken server du vil forbinde til. Vælger du eksempelvis en australsk server, kan du bruge den australske streamingtjeneste SBS, vælger du en canadisk server, kan du se kampe via den canadiske streamingtjeneste TSN og med en britisk server kan du nyde kampene gennem tvplayer.com

UltraHD
Den britiske public-service gigant BBC, streamer nogle af VM-kampene i UHD og HDR. UHD (også kaldet 4K) giver fire gange så mange pixels som et almindeligt 1080 Fuld HD-billede. HDR gengiver farverne med en meget skarpere dybde end et sædvanligt billede. BBC anbefaler, en internethastighed på mindst 40 megabit i sekundet.

Du kan teste din egen hastighed her.

Og for at fuldende oplevelsen streames kampene med 50 billeder i sekundet, i modsætning til de normale 25 billeder i sekundet.

Kampene kan streames fra BBCs IPlayer efter først til mølle-princippet. BBC har ikke fortalt hvor mange pladser, der vil være til kampene i UHD og HDR, men de beskriver det som “titusindvis”. Normalt skal man være i Storbritannien for at kunne bruge IPlayer fra BBC, men fra andre lande kan man få adgang til den via VPN, der er forbundet til en server i Storbritannien. Når du er forbundet til VPN-serveren, kan du komme ind på IPlayer. Her kan du så oprette en helt gratis bruger, du skal bare bruge et tilfældigt britisk postnummer, som du kan finde på nettet.

For at hente selve app’en til din telefon, er det nemmest at oprette en ny Google-konto (hvis du har en Android-mobil) eller et nyt Apple ID (hvis du har iPhone) Du kan bruge dit eget navn, men sprog, land, adresse og telefonnummer skal være britisk. Er du i tvivl kan du generere oplysningerne her

Hent ExpressVPN app’en. Log ind og forbind til en server i Storbritannien. På din mobil logger du så herefter ind med din nye britiske konto på Google Play eller App Store. Søg på  BBC IPlayer og installer app’en. For at kunne få kampene op på dit tv, skal du enten installere app’en direkte på dit tv, hvis det er muligt eller spejle billedet fra mobilen. Det gøres via den nye generation Apple TV, der understøtter UHD og HDR eller Chromecast Ultra, der også understøtter begge dele.

Endeligt skal dit fjernsyn selvfølgelig også kunne vise UHD og/eller HDR.