Zuckerberg: Sådan tjener Facebook penge

Zuckerberg: Sådan tjener Facebook penge

Kasper Skov Jensen 25. januar, 2019

I en kronik bragt i flere medier forsøger Facebook-stifter Mark Zuckerberg at forklare, hvordan det sociale medie tjener penge.

Facebook har i de seneste år været i strid modvind på grund af stribevis af skandaler om håndteringen af brugernes personlige oplysninger.

Grundlæggeren Mark Zuckerberg (billedet) har flere gange forsøgt at forklare og ikke mindst forsvare den måde Facebook tjener penge over for alverdens politikere. Nu forsøger han igen. Denne gang i en kronik, der er bragt i flere medier.

I kronikken forklarer Zuckerberg, at Facebook bidrager til, at mennesker kan komme i kontakt med hinanden. For at flest kan få glæde af det, er det gratis.

– Jeg mener, at alle bør have en stemme og være i stand til at tage kontakt til andre. Og hvis det, vi vil, er at være tilgængelig for alle, har vi brug for en tjeneste, alle har råd til at bruge. Den bedste måde at gøre det er ved at tilbyde tjenesten gratis, og det sætter annoncerne os i stand til at gøre, skriver Mark Zuckerberg i kronikken bragt i Berlingske.

Læs også:Facebook afsløret i at lade Netflix og Spotify læse brugernes beskeder

At Facebook anvender brugernes oplysninger, er egentlig efter brugernes eget ønske, mener Zuckerberg.

– Folk fortæller os hele tiden, at hvis de skal se annoncer, vil de gerne have, at de er relevante. Det betyder, at vi bliver nødt til at forstå, hvad de er interesserede i. Derfor opretter vi kategorier baseret på de sider, folk besøger, hvad de klikker på og så videre. (…) Og så tager vi betaling fra annoncører, som gerne vil vise annoncer til den kategori af mennesker.

Facebook-stifteren bruger også lejligheden til kategorisk at afvise, at det sociale medie sælger brugernes private oplysninger.

For eksempel sælger vi ikke folks personlige oplysninger, selv om det ofte hævdes. Faktisk ville det være i modstrid med vores interesser som virksomhed at sælge folks oplysninger til annoncører, for det ville reducere den unikke værdi, vores platform har for dem. Vi har et stærkt incitament til at beskytte folks personlige oplysninger fra at blive brugt af andre, skriver han.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.