Zuckerberg i sjældent interview: Jeg beklager meget

Zuckerberg i sjældent interview: Jeg beklager meget

Kasper Skov Jensen 22. marts, 2018

Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg er dukket frem fra sit skjul efter skandalen, hvor analysefirma fik adgang til data om 50 millioner Facebook-brugere

Han står i spidsen for et af verdens største og mest omtalte techfirmaer. Alligevel er det ekstremt sjældent, at offentligheden ser noget til Facebooks grundlægger og topchef Mark Zuckerberg. Onsdag aften dukkede han dog op til overfladen, for at forklare sig i skandalen om analysevirksomheden Cambridge Analytica, der fik adgang til oplysninger om 50 millioner Facebook-brugere.

Læs også: Stor guide: Sådan styrker du dit privatliv på Facebook

– Det her var et stort tillidsbrud, og jeg beklager meget, at det er sket. Vi har en grundlæggende forpligtelse til at beskytte folks data, og hvis vi ikke kan det fortjener vi ikke muligheden for at tjene folket. Nu er vores ansvar at sikre, at det her ikke sker igen, siger Mark Zuckerberg til CNN.

I interviewet forklarer Zuckerberg, at man vil kigge mere kritisk på de Facebook apps (spil osv.), der indsamler brugerdata. Han afviser, at Facebook sælger oplysninger om brugerne:

– En af de store misforståelser om Facebook er, at vi på en eller anden måde sælger oplysninger. Vi sælger ikke oplysninger til nogen, og det er faktisk en vigtig del af vores forretningsmodel. Både i forhold til at beskytte folks personlige oplysninger og privatliv og i forhold til vores konkurrencemæssige fordele ved en masse af vores tjenester, siger den mediesky topchef blandt andet i interviewet.

Du kan læse hele CNN-interviewet her

Nogenlunde samtidigt med CNN-interviewet lagde Mark Zuckerberg det her opslag ud på sin Facebook-side.

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.