Youtube opfordrer til masseprotest over EU-regler

Youtube opfordrer til masseprotest over EU-regler

Kasper Skov Jensen 23. oktober, 2018

Youtubere skal protestere over nye regler, der er på vej gennem EU-systemet, lyder det fra Youtubes direktør.

Nye EU-regler vil stramme reglerne for den digitale ophavsret, og bl.a. gøre platforme som Youtube ansvarlig, når en bruger bryder ophavsretten.Den såkaldte artikel 13. Det kan betyde, at Youtube og andre tjenester bliver nødt til at lave så strenge filtre, der scanner indhold før det bliver uploadet, at det i praksis kan blive svært at lægge noget op, som filtre ikke vil tolke som en mulig overtrædelse. Det får Youtube-direktør Susan Wojcicki (billedet) til at sende et opråb til Youtubere.

Læs også:Tidligere toppolitiker er ny Facebook-chef

– Brug venligst et øjeblik på at sætte dig ind i, hvordan det kan påvirke din kanal, og tag handling med det samme. Fortæl det til verden gennem sociale medier (#SaveYourInternet) og din kanal, skriver direktøren i et blogindlæg.

Lovgivningen er stemt igennem EU-parlamentet. Hvis den kommer uændret hele vejen gennem EU-systemet, får det store konsekvenser for både Youtubere og antallet af jobs, advarer Wojcicki.

– Lovgivningen udgør en trussel mod både din (Youtuberes, red.) levevej og din evne til at dele sin stemme med verden. Hvis den bliver implementeret som foreslået, truer artikel 13 hundredtusindvis af jobs, europæiske skabere (Youtubere, red.) virksomheder, artister og alle de har ansat, skriver Wojcicki.

Læs også:Her er verdens 10 rigeste mennesker i tech-branchen

Den endelige afstemning om de nye ophavsretsregler finder sted i januar. Bliver de vedtaget er det op til de enkelte medlemslande at implementere dem i national lovgivning.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.