Youtube Musik er åbnet i Danmark

Youtube Musik er åbnet i Danmark

Kasper Skov Jensen 29. august, 2018

Youtubes streamingtjenester til musik og eksklusivt videoindhold er endelig landet i Danmark.

Der er i forvejen Spotify Apple Music og et hav af andre musikstreamingtjenester, og i dag er endnu en åbnet i Danmark: Youtube Music. Som hos konkurrenterne har man adgang til 30-40 millioner sange og hos Youtube er der, ikke overraskende større fokus på musikvideoer.

Youtubes nye abonnementer kommer i tre udgaver: Youtube Music, Youtube Music Premium og Youtube Premium. De lyder ens, men der er forskelle. Især sidstnævnte skiller sig ud.

Youtube Music
Youtube Music er gratis adgang til de mange millioner sange, men ligesom hos konkurrenterne er det reklamefinansieret. Som et særligt irritationsmoment kan Youtube Music ikke køre i baggrunden, så hvis du har app’en på mobilen skal den være åben og skærmen tændt, ellers stopper musikken.

Prøv Youtube Music her

Youtube Music Premium
Music Premium-udgaven er musikstreaming uden reklamer. Musikken kan afspilles i baggrunden, og downloades. Prisen minder om noget, man har set før: 99 kr. om måneden for en almindelig bruger, til gengæld er der hele tre måneders gratis prøvetid. Familieabonnementet giver adgang for op til seks medlemmer af husstanden for 149 kr. om måneden. Her er der kun en måned gratis prøvetid.

Prøv Youtube Music Premium her

Youtube Premium
Her er udgaven, der virkelig adskiller sig fra Spotify, Apple Music og andre. Youtube Premium har de samme funktioner som Music Premium, plus noget som mange har ventet på: et helt reklamefrit Youtube. Så med Youtube Premium slipper du for at se reklamer før, under og efter videoer på Youtube som helhed. Desuden får du adgang til serier og film, der er produceret eksklusivt til Youtube. Youtube Premium koster 119 kr. om måneden – også her er der tre måneders gratis prøvetid. Familieudgaven købes for 179 kr. om måneden, og igen med en måneds prøvetid.

Prøv Youtube Premium her

Ikke for børn under 13 år
For at bruge Youtube Music eller Premium skal man have en Google-konto. Ifølge Googles retningslinjer må børn under 13 år ikke have en konto, så meget regelrette familier med yngre børn vil ikke kunne få glæde af de nye tjenester.

Tegn abonnementet på Youtubes hjemmeside
Det kan bedst betale sig at undgå App Store og iTunes, når der skal tegnes abonnement på Youtube. Apple tager som bekendt op til 30 procent af alle indtægter på sine platforme. Det vil Youtube ikke lide under, så priserne er 30 procent højere, hvis man køber abonnementerne gennem Apple.

Er det pengene værd?
Senere i dag er vi her på Mobilabonnement.dk klar med en anmeldelse af det nye Youtube Music.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.