Whatsapp-stifter forlod Facebook: Det kostede ham 850 mio. dollars

Whatsapp-stifter forlod Facebook: Det kostede ham 850 mio. dollars

Kasper Skov Jensen 27. september, 2018

I et sjældent interview fortæller Whatsapp-medstifter Brian Acton, at han solgte brugernes privatliv, da Facebook købte virksomheden. Og så gik han fra 850 millioner dollars.

Brian Acton og Jan Koum solgte beskedtjenesten Whatsapp til Facebook for 22 milliarder dollars i 2014 på trods af, at den egentlig ikke tjente penge. Facebook-topchef Mark Zuckerberg begyndte at presse på, for at få Whatsapp til at give penge, og tidligere på året forlod både Acton og Koum selskabet.

I et stort interview med Forbes, fortæller Brian Acton for første gang, hvad der skete – og om en beslutning, der kostede ham Facebook-aktier til en værdi af 850 millioner dollars. Han forlod den store virksomhed et år før aktierne blev hans.

Læs også:Milliardær forlader Facebook efter privatlivsskandalen

– Jeg havde det sådan lidt, okay, I vil gøre de her ting, som jeg ikke vil. Så er det bedre, at jeg trækker mig. Det gjorde jeg så, siger Brian Acton til Forbes.

Den principfaste Whatsapp-medstifter var dog ikke helt så principfast, da Facebook kom med et tilbud. Og Whatsapp-brugerne har betalt prisen, forklarer han.

– I sidste ende solgte jeg min virksomhed. Jeg solgte mine brugeres privatliv til et større formål. Jeg traf et valg og indgik et kompromis. Og det lever jeg med hver dag, siger han.

Whatsapp har omkring 450 millioner aktive brugere hver dag.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.