VM-feber: Så meget mere data brugte danskerne da landsholdet spillede

Så meget mere data brugte vi under danske VM-kampe

Kasper Skov Jensen 27. juni, 2018

Der blev brugt markant mere data på TDC og Telias netværk under Danmarks tre indledende kampe under VM i Rusland.

VM-feberen raser i Danmark. Det kan i den grad mærkes hos landets mobilselskaber, der oplevede en eksplosiv stigning i dataforbruget under Danmarks tre første VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig.

Læs også:VM-kamp slår streamingrekord

Op til 80 procent mere data
Telia oplyser til Mobilabonnement.dk, at der i gennemsnit blev brugt 52 procent mere data hos dem under de tre kampe, sammenlignet med samme tidsrum på øvrige dage. Under aftenkampen mod Peru var dataforbruget 17 procent højere, under Australien-kampen 80 procent højere, og mod Frankrig blev der brugt 69 procent mere data end sædvanligt.

– VM i fodbold er en kæmpe begivenhed, som samler rigtig mange danskere om skærmene. Vi ved af erfaring, at der er voldsom gang i dataforbruget under store nationale sportsbegivenheder og derfor har vi også givet alle vores kunder fri data på de dage, hvor Danmark spiller, så de kan følge landsholdet uden bekymringer. Og data bliver der virkelig brugt løs af. Dataforbruget på Telias netværk er steget med i gennemsnit 52%, når Danmark spiller, i forhold til vores kunders normale forbrug i samme tidsrum. Under kampene imod Australien og Frankrig, der lå i arbejdstiden, så vi en stigning på helt op til 80%, da endnu flere streamede kampene fra fx deres mobil eller tablet, siger Telias privatkundedirektør, Gustav Berghog, til Mobilabonnement.dk

Lignende udvikling hos TDC
Nogenlunde samme stigninger var der hos TDC Group, som ejer mobilselskaberne Yousee, Fullrate og Telmore. Selskabet oplyser i en pressemeddelelse, at trafikken steg med 16 procent under Danmark-Peru, 63 procent under Danmark-Australien og 41 procent under Danmark-Frankrig.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.