Vestager undersøger Apple igen: Drop lightning-kablet

Vestager undersøger Apple igen: Drop lightning-kablet

Kasper Skov Jensen 08. august, 2018

EU Kommissionen vil undersøge om Apple kan tvinges til at droppe deres lightning-kablet, til fordel for USB-C, som andre producenter bruger.

Apple har altid sat en ære i at være anderledes end alle de andre, men står det til EU-Kommissionen skal én af smartphoneproducentens kendetegn snart være fortid. Man vil undersøge om det er muligt at tvinge Apple til at droppe deres eget lightning-kabel, så forbrugerne fremover kan oplade deres iPhones og iPads med et almindeligt USB-C kabel, som andre producenter bruger.

I 2009 underskrev en række mobilproducenter, herunder Appe, en frivillig erklæring om at ville arbejde for den samme standard for opladeren til nye mobiltelefoner. USB-C har som bekendt ikke fundet vej til Apples produkter, og det får nu EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, til at skride til handling.

Læs også:Vestager langer ny rekordbøde ud til Google

– Efter den utilfredsstillende process med den frivillige tilgang, vil kommissionen start begynde på en analyse af fordele og ulemper ved andre muligheder, har Margrethe Vestager forklaret, ifølge Reuters.

Margrethe Vestager har været konkurrencekommissær siden 1. november 2014. Kommissionen sidder fem år ad gangen, og de fleste iagttagere forventer, at den siddende danske regering på det tidspunkt vil indstille Vestager til kommissionen endnu en gang.

Læs også:Her er Googles reaktion på milliardbøden fra EU

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.