Vestager på vej med afgørelse mod Google: Så stor kan bøden blive

Vestager på vej med afgørelse mod Google: Så stor kan bøden blive

Kasper Skov Jensen 07. juni, 2018

EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager , menes at være på vej med en afgørelse mod Google. Se her, hvor stor bøden kan blive.

De europæiske konkurrencemyndigheder, under ledelse den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager (billedet), menes at være på vej med en afgørelse mod Google, skriver Financial Times.

EU-kommissionen mener, at Google har udnyttet sin dominerende position gennem mobilstyresystemet Android. Det har Google afvist, men afgørelsen ventes at dømme Google for ulovlig konkurrence.

Læs også:Googles “seende” app skuffer

Straffen kan blive til at tage at føle på; selv for en kæmpe virksomhed som Google. Kommissionen kan nemlig udskrive bøder på op til 70 milliarder danske kroner, som svarer til 10 procent af den årlige omsætning i Googles moderselskab, Alphabet.

Financial Times har ikke kendskab til størrelsen på den forventede bødestraf til Google.

Læs også:Avis: Facebook deler brugerdata med techgiganter

Margrethe Vestager er blevet berømt (og berygtet) i hele verden for at gå op mod nogle af verdens største virksomheder – og for at udskrive store bøder.

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.