Vestager langer ny rekordbøde ud til Google

Vestager langer ny rekordbøde ud til Google

Kasper Skov Jensen 18. juli, 2018

Google har misbrugt sin dominerende markedsposition gennem mobilstyresystemet Android, mener EU’s konkurrencekommisær, Margrethe Vestager, som straffer selskabet med en rekordstor bøde.

Det koster Google en bøde på 4,34 milliarder euro – svarende til 32 milliarder danske kroner – at have misbrugt sin dominerende markedsposition med mobilstyresystemet Android. Bøden, der er den største af sin slags nogensinde, blev offentliggjort onsdag formiddag på et pressemøde med EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager.

Læs også:Mand sagsøger Google for bagvaskelse

Vestager mener blandt andet, at Google siden 2011 ulovligt har tvunget smartphone-producenter, der vil bruge Android som styresystem til også at installere Googles egne apps som standard. Det er konkurrenceforvridende, mener kommissæren.

– På den måde har Google brugt Android som motor til at cementere sin dominans som søgemaskine. De her fremgangsmåder har forhindret konkurrenter i at skabe fornyelse og konkurrere på lige vilkår. De (Google, red.) har nægtet europæiske forbrugere de fordele, der er ved effektiv konkurrence i den vigtige mobilindustri. Det er ulovligt ifølge EU’s konkurrenceregler, siger hun.

Google har 90 dage til at rette ind, ellers kan der vanke dagbøder på op til fem procent af den daglige omsætning i den globale omsætning hos moderselskabet Alphabet.

Google har udtalt, at bøden bliver anket.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.