Undersøgelse: Vi stoler ikke på nyheder fra sociale medier

Undersøgelse: Vi stoler ikke på nyheder fra sociale medier

Kasper Skov Jensen 14. juni, 2018

Nyheder på sociale medier er langtfra altid troværdige, lyder det i ny undersøgelse.

De seneste år har der været flere eksempler på nyheder, der hurtigt spredte sig på sociale medier, som senere viste sig at være forkerte eller direkte falske. Og brugernes tillid til nyheder fra sociale medier ligger på et meget lille sted. Det viser undersøgelsen Digital News Repport, som bygger på svar fra 74.000 mennesker i 37 lande – heriblandt 2.025 danskere.

Læs også:Sådan streamer du ALLE VM-kampe GRATIS

Rapporten konkluderer generelt, at man over hele verden får færre nyheder fra sociale medier. I stedet rykker nyhedsdelingen over på mere lukkede platforme som Facebook Messenger og Whatsapp.

Skal man tro den amerikanske præsident, Donald Trump, er næsten alle nyheder på nettet falske. Det er ikke en bekymring vi deler her i Danmark. Omkring 38 procent af de adspurgte 2.025 danskere svarer, at de er “meget” eller “ekstremt” bekymrede over falske nyheder på nettet.

Af rapporten fremgår det desuden, at nordmænd oftere betaler for online nyheder end danskere. I Danmark er det 15 procent, som har betalt for digitale nyheder det seneste år. Í Norge er det dobbelt så mange, 30 procent.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.