Tyrkiet vil boykotte iPhones

Tyrkiet vil boykotte iPhones

Kasper Skov Jensen 16. august, 2018

Den diplomatiske krise mellem USA og Tyrkiet spreder sig nu til markedet for amerikansk produceret elektronik.

Forholdet mellem Tyrkiet og USA har været anspændt længe. De to lande indfører told på hinandens varer, og tyrkerne nægter at udlevere den amerikanske præst, Andrew Brunson, der siden har siddet fængslet og i husarrest under anklage for spionage og for at yde støtte til terrorgrupper.

Læs også:Ny lov i USA forbyder Huawei

Den diplomatiske krise kan sprede sig til forbrugerelektronik. Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan (billedet) melder sig klar til at boykotte iPhones. Tyrkiet kan sagtens klare sig uden, mener han og fremhæver den tyrkiske mobilproducent Vestel Venüs.

– Vi vil boykotte amerikansk elektronik. De har iPhone, men der er Samsung på den anden side. Vi har Vestel Venüs, siger Erdogan ifølge Hurriyet Daily News.

Læs også:Instagram ramt af mystisk hackerangreb

Siden USA indførte told på varer fra Tyrkiet, har kursen på den tyrkiske valuta liraen været i noget nær frit fald. Erdogan har dog afvist, at landet befinder sig i en økonomisk krise

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.