Twitter fjerner konti der støtter Saudi Arabien

Twitter fjerner konti der støtter Saudi Arabien

Kasper Skov Jensen 19. oktober, 2018

Det sociale medie Twitter har fjernet, hvad der ser ud til at være robotter, der støtter Saudi Arabien i sag om forsvundet journalist.

Det amerikanske medie NBC har fundet frem til en række Twitter-konti, som tilsyneladende kun er skabt som propaganda til støtte for Saudi Arabien, der stadig ikke har givet noget svar på hvad der skete med journalisten Jamal Khashoggi.

Efter henvendelsen fra NBC har Twitter fjernet kontoerne, der alle udtrykte støtte og opbakning til det saudiske styre.

Khashoggi er ikke set siden han for over en uge siden gik ind på det saudiske konsulat i den tyrkiske storby Istanbul. Det har fået de tyrkiske myndigheder til at rette skarp kritik mod Saudi Arabien, ligesom både konsulatet og generalkonsulens bolig er blevet ransaget af tyrkisk politi.

Læs også:Facebook-investorer vil af med Zuckerberg

Desuden går der rygter om, at tyrkiske myndigheder er i besiddelse af optagelser af Jamal Khashoggis sidste minutter i live.

USA har flere gange bedt sin gode allierede Saudi Arabien, der indtil nu har nægtet ethvert kendskab til Khashoggis skæbne, om en forklaring.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.