Trusler mod landsholdsspiller politianmeldt

Trusler mod landsholdsspiller politianmeldt

Kasper Skov Jensen 03. juli, 2018

Den danske landsholdsspiller Nicolai Jørgensen er blevet truet på sociale medier efter det danske VM-nederlag til Kroatien. DBU går til politiet med sagerne.

Søndag aften røg Danmark ud af VM efter et nervepirrende straffesparksdrama mod Kroatien. Angriberen Nicolai Jørgensen missede det afgørende spark, og det fik vreden til at blusse op i en masse danskere på sociale medier. De fleste udtrykte deres skuffelse på mere eller mindre subtile måder, men nogle gik så langt som at true Feynoord-spilleren på livet. Og det ryster det danske fodboldforbund, DBU, der nu går videre med sagerne til politiet.

Læs også:TV 2 Play sætter flere rekorder

– Ikke i min tid har vi oplevet noget lignende. Det er i denne tid, hvor Twitter og de sociale medier er vokset og taget mere og mere over. Jeg har aldrig oplevet lignende i forhold til vores landsholdsspillere, siger Jakob Høyer, DBUs kommunikationschef, til TV 2.

Truslerne har både floreret på sociale medier og i forumtråde, som her på fodboldsiden bold.dk, hvor de groveste kommentarer nu er blevet fjernet.

Trusler på nettet er omfattet af straffeloven. Her er det ofte §266, der kommer i spil. Den lyder:

– Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Se eller gense de afgørende straffespark herunder:

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.