Tre bud på konsekvenserne af 5G

Tre bud på konsekvenserne af 5G

Kasper Skov Jensen 09. maj, 2018

Det kommende 5G-netværk er godt på vej. Det bliver så hurtigt, at det kan være med til at revolutionere den måde vi bruger teknologien

I 2019 begynder afløseren for 4G-netværket at blive rullet ud i Danmark. 5G giver datahastigheder, der er så hurtige, at det helt kan forandre vores måde at bruge teknologien på. TDC har lavet en test på 5G, hvor hastigheden kom helt op på svimlende 1,9 gigabit i sekundet – 65 gange hurtigere end det 4G-netværk vi bruger i dag. Vi har kigget i krystalkuglen og set på noget af det, der venter forude.

1. Farvel til kabel-tv og kablet internet
Med 5G kan du uden problemer få dækket alle tænkelige databehov via mobilnetværket. Se tv, stream fra Netflix og så videre helt uden problemer. Streaming af 4K er barnemad og selv streaming i 8K, som endnu kun er på tegnebrættet bliver overkommeligt. For mange vil hastigheden på 5G-netværket langt overstige det, der kommer ud gennem stikket i væggen, så den faste internetforbindelse kan spares væk.

2. Indsamling af helt ufattelige mængder data
Facebook har været kraftigt kritiseret for ikke at passe nok på brugernes data. 5G gør, at den mængde brugerdata, der teoretisk set kan deles med vores mobilselskab, stiger voldsomt. I sig selv fylder sådanne data ikke ret meget, og med et nyt supernetværk vil endnu flere informationer, i princippet, kunne blive indsamlet om os, inden vi når at blinke.

3. Næsten ingen forsinkelse kan betyde selvkørende biler
På 4G-netværket er der en forsinkelse (kaldet latency) på omkring 70 millisekunder. 5G kan bringe forsinkelsen helt ned på et enkelt millisekund. Det kan betyde et gennembrud for teknologier, der er afhængige af meget hurtige, øjeblikkelige netforbindelser: selvkørende biler , automatiske droner osv. Billedet øverst er af en selvkørende bil fra Google

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.