Tjek det her: Kan din mobil låses op med et foto?

Redaktionen 08. januar, 2019

Hvis du har en Android-mobil er der måske grund til bekymring. Ansigtsgenkendelsen på 40 procent af alle testede Android-mobiler bliver snydt af et foto.

Ansigtsgenkendelse er en hurtig og nem måde at beskytte sin mobil på. Og på de fleste mobiler skal man kigge på mobilen i under et sekund for at låse den op. Sikkerheden er dog langtfra altid i top – en del af mobilerne kan snydes hvis man bruger et foto af ejeren.

Hollandske Consumentenbond har testet 105 forskellige smartphones for at finde ud af, om ansigtsgenkendelsen i hver enkelt af dem kunne narres ved at bruge et foto. Resultaterne er nedslående læsning for Android-tilhængere. 40 procent af de testede Android-mobiler blev snydt.

Læs også:Ekspert: Så meget må politiet kigge i din mobil

I listen herunder har vi samlet alle de testede mobiler, og hvordan de klarede sig i den hollandske test.

(Artiklen fortsætter under listen)

Hvis din mobil kan låses op bare ved at bruge et foto af dig, bør du overveje at bruge pinkode i stedet for ansigtsgenkendelse. Det tager sandsynligvis ikke ret mange minutter for alle andre at finde et foto af dig, som kan bruges til at få adgang til din mobil. Desuden er pinkode den eneste måde, du kan være helt sikker på, at politiet ikke kan kigge med i din smartphone.

 

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.