Tidal meldt til politiet

Tidal meldt til politiet

Kasper Skov Jensen 15. maj, 2018

Norsk rettighedsorganisation har meldt streamingtjenesten Tidal til politiet

Har streamingtjenesten Tidal snydt med antallet af afspilninger? Det bliver en sag for norsk politi, efter at Tono, en norsk rettighedsorganisation, har politianmeldt Tidal.

Tono, der står for at kradse penge ind når musikeres værker bliver brugt rundt omkring i Norge, er meget overraskede over afsløringen i avisen Dagens Næringsliv af, at Tidal angiveligt har fusket med 320 millioner falske afspilninger af Beyonce og Kanye Wests musik.

Læs også:Medie: Tidal snyder med afspilninger

– Vi har haft et langt og godt forhold til Tidal og er overraskede over, at de ikke har brugt muligheden for at give os og offentligheden en forklaring på, hvad der er kommet frem i Dagens Næringsliv. Tono skal beskytte interesserne hos både norske og udenlandske komponister, sangskrivere, tekstforfattere og musikudgivere, vi repræsenterer, og oplysningerne i Dagens Næringsliv er så alvorlige, at vi har valgt at melde sagen til politiet. Tidal mener, at oplysningerne er stjålne og manipulerede, så det må også være i deres interesse, siger Tonos direktør, Cato Strøm, til organisationens hjemmeside.

Den danske rettighedsorganisation, Koda, er gået i gang med at undersøge sagen og vil på et senere tidspunkt beslutte, hvad der derefter skal ske.

Tidal har hele tiden kraftigt afvist alle beskyldninger om snyd.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.