Telia vil være CO2-neutral i 2030

Telia vil være CO2-neutral i 2030

Kasper Skov Jensen 26. marts, 2019

Står det til Telia er det slut med at udlede CO2 i 2030.

At drive teleselskab er umiddelbart ikke den mest klimavenlige forretning. Men det skal det være, mener Telia. Selskabet har offentliggjort en ambition om at være helt CO2-neutralt i 2030. Til den tid skal der også genbruges så mange materialer, at der ikke er noget spild.

Direktør i Telia Danmark, Morten Bentzen (billedet), siger, at de nye målsætninger gavner forretningen.

Læs også: Anmeldelse: Verdens mindste og billigste mobil?

– Bæredygtighed er allerede en integreret del af forretningen, og bliver det i endnu højere grad med vores nye mål for 2030. Jeg ser absolut ingen modsætning mellem at tage ansvar for at sikre en bæredygtig udvikling og drive en sund forretning. Den reduktion af CO2-udslippet, som vi allerede har foretaget, har samtidig sparet os for et tocifret millionbeløb. Så også ud fra et forretningsperspektiv er det fornuftigt at vurdere bæredygtige alternativer alle steder i værdikæden, forklarer han i en pressemeddelelse.

I første omgang vil Telia undersøge hvilke processer, der er de største klimasyndere. Derefter skal der lægges planer for hvordan de samme opgaver kan udføres med alternativer. Desuden vil telegiganten stille skærpede krav til den grønne profil hos leverandører.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.