Telia kan være på vej til at lukke i Danmark

Telia kan være på vej til at lukke i Danmark

Kasper Skov Jensen 29. januar, 2019

Den svenske telekæmpe har svært ved at tjene penge i Danmark. Nu går overvejelserne blandt andet på at frasælge hele den danske forretning.

Selvom den svenske telegigant Telia har 1,45 millioner mobilkunder, 78.000 fastnetkunder, 104.000 bredbåndskunder og 24.000 tv-kunder herhjemme har selskabet svært ved at tjene penge i Danmark. Fremtidsudsigterne på det pressede danske marked vækker heller ikke begejstring hos koncernledelsen i Stockholm, der overvejer hvad der skal ske med Telias tilstedeværelse i Danmark.

– Vor position, hvad angår Danmark er uforandret. Danmark et et udfordret marked med lave marginaler, selvom vi har set visse tegn på forbedringer. Vi vurderer fortsat forskellige strategiske alternativer, lyder det fra Telias presseafdeling til Berlingske.

Læs også:Telia skal betale 77 mio. kr. for iPhone-kopiering

Telias topchef Johan Dennelind har flere gange overvejet at købe TDC. De overvejelser er dog helt slut nu, hvor TDC er blevet købt af tre pensionsselskaber og en australsk kapitalfond.

Telia har i flere år haft et samarbejde med norske Telenor om mobilnettet i Danmark. De to selskaber kom langt i planerne om en fusion, men det blev droppet igen på grund af modstand i EU-systemet.

De “strategiske alternativer” som Telia kalder dem, kan i sidste ende betyde, at man sælger hele den danske del af forretningen fra og forlader Danmark.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.