Teleselskaber bakker op om samarbejde for at stoppe fupopkald

Teleselskaber bakker op om samarbejde for at stoppe fupopkald

Kasper Skov Jensen 06. marts, 2019

Teleselskaber tager positivt i mod en opfordring til at gå sammen om at lave en fælles blokade af fupnumre.

Teleselskabet Telia bakker op om en opfordring fra Teleankenævnet til at teleselskaberne går sammen om at blokere fupnumre, så disse numre ikke kan ringe til danske mobilkunder; opkald som kan give mobilkunderne med en uforudset regning. Det fortæller Telias pressechef, Mads Houe, til Mobilabonnement.dk

– Vi er helt enige i, at det er noget, der skal kigges på. Vi ser også den her type fupopkald, og vi vil selvfølgelig gerne beskytte vores kunder bedst muligt. Vi lukker i forvejen ned for de numre, vi bliver opmærksomme på. Men de her fupmagere er kreative typer, så der dukker hele tiden nye numre op, hvor vi ikke nødvendigvis er de første, der bliver opmærksom på det, siger han.

Læs også:Ringede tilbage til fupnummer – det kostede 1.700 kr.

Opfordringen fra Teleankenævnet kommer efter en sag, hvor en kunde hos teleselskabet 3 havde klaget over sin mobilregning. Kunden havde ringet tilbage til et nummer, der viste sig at stamme fra en satellittelefon, og endte derfor med en regning på 1.756 kroner. Teleankenævnet afviste kundens klage, men opfordrer altså nu selskaberne til at stå sammen om problemet.

Telias Mads Houe mener, at mulighederne for et samarbejde bør drøftes i teleselskabernes brancheorganisation, Teleindustrien. Her gør direktør Jakob Willer opmærksom på, at det ikke er nogen helt nem opgave. Det er dog noget, som brancheorganisationen vil se på.

– Det er ikke en helt enkel opgave, fordi svindlernes numre og metoder skifter. Vores generelle råd til kunderne er, at man skal lade være med at ringe tilbage til udenlandske numre, som man ikke kender. Men vi ser positivt på Teleankenævnets opfordring til at udveksle oplysninger på tværs af selskaber, så forbrugerne beskyttes bedst muligt. Det er noget, der i mindre omfang allerede sker mellem nogle teleselskaber, og det er noget vi vil drøfte yderligere i branchen, siger Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, til Mobilabonnement.dk

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.