Teleoplysninger fældede dankort-svindler

Teleoplysninger fældede dankort-svindler

Kasper Skov Jensen 12. december, 2018

Politiet kan se, hvor mobiltelefoner har befundet sig. Det var kraftigt medvirkende til, at en dankort-svindler fik ni måneders fængsel.

Når mobiltelefonen er tændt, efterlader den spor om, hvor den er. Spor som politiet efterfølgende kan få adgang til. Det var en afgørende brik, da en dankort-svindler blev fældet i Aarhus.

To mænd tog en pirattaxa hjem efter en våd aften i byen i Aarhus. Dagen efter opdagede de, at deres dankort var blevet misbrugt for henholdsvis 40.000 og 60.000 kroner. Efterforskere kiggede på overvågningsbilleder fra de butikker, hvor kortene var blevet brugt. Her kunne de genkende en 35-årig mand fra Aarhus, som blev anholdt. Teleanalytikere kortlagde derefter hans færden ved at se på, hvor hans mobiltelefon var på de pågældende tidspunkter, og kunne dermed placere ham i butikkerne.

Læs også:TDC dropper overvågning af mobilkunder

Manden var få dage forinden blevet idømt et års fængsel for grove butikstyverier, og skal dermed sammenlagt et år og ni måneder i fængsel.

Anklageren i dankort-sagen fremhæver især politiets store efterforskningsarbejde.

– Det krævede et stort efterforskningsarbejde at koble den 35-årige til transaktionerne på dankortet, så stor ros til efterforskere, betjente og teleanalytikere for et grundigt stykke arbejde, der gjorde, at jeg kunne fremlægge gode beviser for retten, siger anklager Jakob Beyer i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Politiet har endnu ikke fået fat på mændene i pirattaxaen, der samlede to to ofre op.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.