Telenor følger trop og skruer op for hastigheden

Telenor følger trop og skruer op for hastigheden

Kasper Skov Jensen 22. januar, 2018

TDC er ikke alene om at skrue op for hastigheden på 4G-netværket. Telenor begynder på det samme i denne uge

I nogle uger har TDC arbejdet på at kunne levere helt op til 600 megabit til kunderne på selskabets 4G-netværk. Nu følger konkurrenten Telenor trop. Det skriver selskabets netværks- og udviklingsdirektør i en mail til mobilabonnement.dk. Han gør dog også opmærksom på, at mange betingelser skal være opfyldt, før kunderne får tophastigheden.  

– Vi implementerede allerede ”3 x carrier aggregation” i vores 4G netværk i 2015. Det er den teknologi, der gør, at man kan bruge kapaciteten fra flere frekvenser fra samme mobilmast, og så kan hastigheden forøges. Og allerede fra denne uge, påbegynder vi implementeringen af en ny modulering, hvilket igen betyder at hastigheden på den data, der flyder i vores 4G-netværk, kan øges med op til 33 pct. Så rent teknisk, vil vi også kunne tilbyde hastigheder på vores 4G-netværk på helt op på 600 Mbit/s.Det er dog vigtig at understrege, at det er rent teknisk, for at opnår hastigheder på helt op på 600 Mbit/s vil der være mange lokale forhold, der skal være optimale, skriver Peter Ditlev Nødbak til mobilabonnement.dk

De danske mobilselskaber har i mange år ligget i åben krig om kunderne. Længe har priserne været hovedfokus for konkurrencen, men teknologien der bruges til at levere mobiltelefoni til kunderne begynder at vinde mere og mere indpas. Det betyder dog ikke, at hastigheden på netværket bliver det vigtigste for Telenor fremover, lyder det fra Peter Ditlev Nødbak.

– Man kan skelne mellem top hastigheder og gennemsnitshastigheder. For os er det ikke så vigtigt at kunne levere en teoretisk tophastighed på 600 Mbit/s, men det er vigtigt for os at levere en hastighed, der gør vores brugere i stand til at gøre, hvad der er vigtigt for dem. Hastighed er et vigtigt parameter, men det er langt fra det eneste kvalitetsparameter, som vi kigger på. I Telenor fokuserer vi mest af alt på, at alle vores brugere har en god netværksoplevelse, og at netværket er tilpasset til kundernes individuelle behov.

For at opruste i kampen om kunderne, har selskaber som eksempelvis Yousee og Telmore etableret hele underholdningsuniverser omkring nogle af deres mobilabonnementer. Gennem Telenor kan man få adgang til streamingtjenesten Viaplay. Og kunderne skal ikke forvente mange flere underholdningstilbud. Telenor fokuserer på noget andet, forklarer han.

– Vores primære interesse ligger i at levere den gode og stabile forbindelse, som kan understøtte det stigende streamingforbrug, og det er der, hvor vores fokus ligger, skriver Peter Ditlev Nødbak.

Telenor er det næststørste teleselskab i Danmark.

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.