TDC fusionerer med tv-gigant

TDC fusionerer med tv-gigant

Kasper Skov Jensen 01. februar, 2018

Danmarks største teleselskab, TDC Group, går sammen med en af Nordens største tv-koncerner, MTG, der blandt andet står bag Viasat

TDC Group går sammen med MTG Nordics og bliver dermed “Europas første fuldt integrerede medie- og kommunikationsudbyder.”, som det udtrykkes i en pressemeddelelse.

Formålet er at tiltrække og fastholde kunder nye kunder. Det er noget som både TDC, med selskaber som Plenti, Yousee og Telmore og MTG, der blandt andet ejer tv-kanaler som TV3, 3+ og streamingtjenesten Viaplay, har haft svært ved de seneste år.

– Jeg er utrolig glad for, at MTG Nordics bliver forenet med TDC Group. Vores to forretninger supplerer hinanden fantastisk, og sammenlægningen vil give os en endnu stærkere innovationskraft. Vi vil dermed få mulighed for at tilbyde de nordiske forbrugere endnu mere attraktivt indhold samt at skabe den næste generation af underholdningsprodukter. Selskabet vil være det første af sin slags i Europa,”siger TDC Groups koncernchef, Pernille Erenbjerg i en pressemeddelelse.

Erenbjerg bliver topchef i den fusionerede virksomhed. Anders Jensen fra MTG Nordics bliver ny vice-koncernchef.

Samlet set vil selskabet have tre millioner tv-kunder og kunne nå ud i mere end 10 millioner hjem på tværs af Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Aftalen betyder, at aktionærerne i MTG vil komme til at eje 28 procent af TDC Group. Alle aktier i MTG Nordics overføres til TDC.

De to virksomheder lovede på et pressemøde her til formiddag, at fusionen vil betyde, at kunderne får samlet nordisk kvalitetsindhold et centralt sted, ligesom man vil fortsætte med at producere det MTG er mest kendt for, nemlig reality-programmer som “Paradise Hotel og “Robinson Ekspeditionen”, samt fodbold fra nogle af verdens største ligaer.

Sammenlægningen skal nu godkendes af de to selskabers aktionærer ligesom den skal godkendes af konkurrencemyndighederne.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.