TDC får grønt lys til at sælge brugerdata

TDC får grønt lys til at sælge brugerdata

Kasper Skov Jensen 10. maj, 2018

TDC må gerne sælge data om hvor og hvordan turister færdes, vurderer Erhvervsstyrelsen

Er det i orden, at et teleselskab sælger anonymiserede oplysninger om, hvor du har været? Det spørgsmål er blevet aktuelt efter, at TDC har indgået en aftale med turistorganisationen VisitAarhus om salg af anonymiserede oplysninger om turisternes færden. Erhvervsstyrelsen har undersøgt sagen og vurderet at oplysningerne bliver anonymiseret i tilstrækkelig grad til at overholde lovgivningen, skriver Version2.

Læs også:Sådan vil TDC tjene penge på at sælge oplysninger om dig

– På baggrund af det af TDC oplyste om selskabets anonymiseringsmetode i det konkrete tilfælde, er det herefter Erhvervsstyrelsens vurdering, at den af TDC beskrevne metoder til anonymisering sikrer, at den trafik- og lokaliseringsdata fra TDC’s mobil-netværk, der anvendes til brug for ‘Visit Aarhus Pilot’-projektet er anonymiseret, således at en efterfølgende identifikation af en fysisk bruger ikke er mulig, uanset hvor brugeren er bosiddende, skriver styrelsen i sin vurdering, ifølge mediet.

Igennem flere år har der været debat om, hvilke oplysninger teleselskaberne indsamler om de brugere, der er på deres netværk – og ikke mindst hvad de oplysninger bruges til. I Danmark er det blevet politisk bestemt, at selskaberne skal indsamle oplysninger om blandt andet tid, sted, afsender og modtager af opkald og sms-beskeder. Det er vedtaget af Folketinget og teleselskaberne er underlagt kravene i den såkaldte logningsbekendtgørelse.

Læs også:Din mobil er en sladrehank: Du betaler med personlige oplysninger

Bekendtgørelsen er blevet skarpt kritiseret fra flere sider. Ikke mindst fordi en dom fra EU-domstolen slår fast, at man ikke må logge så bredt som det sker i Danmark og andre nordiske lande. Justitsministeriet har flere gange planlagt at fremlægge ændringer til logningsbekendtgørelsen, så den ikke er i modstrid med EU-dommen. Justitsminister Søren Pape Poulsen (kons.) har tidligere udtalt, han håber at lovændringen kommer i år.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.