TDC dropper overvågning af mobilkunder

TDC dropper overvågning af mobilkunder

Kasper Skov Jensen 15. oktober, 2018

Landets største mobilselskab, TDC, vil ikke længere gemme oplysninger om, hvor mobilkunderne er når de skriver beskeder eller data.

Hver gang man som mobilkunde bruger data eller sender en sms, skal mobilselskabet gemme oplysninger om, hvor telefonen var på det tidspunkt. Det er en del af den meget omdiskuterede logningsbekendtgørelse, som EU-domstolen har erklæret ulovlig, men som stadig er gældende lov for de danske mobilselskaber. På den anden side er den nye europæiske persondataforordning, og ifølge Datatilsynet, er det i strid med den, når mobilselskaberne gemmer oplysninger om mobiltelefoners placering. De modstridende meldinger har fået TDC til at stoppe med at gemme oplysningerne.

Læs også:Ekspert: Så meget må politiet kigge i din mobil

– Vi vil ikke være kastebold mellem forskellige myndigheders opfattelse, og vi har derfor besluttet at ophøre med at logge og opbevare lokaliseringsdata for mobildata-trafik generelt, skriver koncerndirektør hos TDC, Jens Aaløse, i en mail til Itwatch ifølge Ritzau.

Erhvervsstyrelsen havde ellers godkendt TDCs logning, men den går ikke, mener Datatilsynet.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.) har taget hul på arbejdet med at ændre logningsbekendtgørelsen, så den kommer til at overholde EU-lovgivningen. I det arbejde må man forvente, at Datatilsynet også har et par bemærkninger.

Læs også:Der gemmes for mange oplysninger om dig og din mobil: Nu går ministeren ind i sagen

TDC ejer mobilselskaberne Yousee, Fullrate og Telmore.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.