TDC dropper Huawei som 5G-partner

TDC dropper Huawei som 5G-partner

Kasper Skov Jensen 21. marts, 2019

Det bliver ikke kinesiske Huawei, der skal hjælpe TDC med at opbygge 5G-netværket herhjemme.

Efter lang tids frygt for at lade kinesiske Huawei få en afgørende rolle i udbygningen og vedligeholdelsen af 5G-netværket i Danmark, står det klart, at det ikke bliver den omdiskuterede telegigant, der får opgaven. TDC oplyser i en pressemeddelelse, at man har valgt svenske Ericsson som partner til 5G-netværket og opgraderinger af det eksisterende 4G-netværk.

– I det forløbne år har TDC forhandlet med adskillige leverandører om den forestående udrulning af 5G. TDC har forbundet hele Danmark i næsten 140 år, og i dag (mandag, red.) er jeg glad for at kunne meddele, at TDC har valgt Ericsson til at bygge og udrulle 5G-netværket og dermed indlede et nyt og spændende kapitel med trådløse forbindelser for Danmark og Skandinavien, siger Allison Kirkby (billedet), direktør for TDC Group, i en pressemeddelelse.

Læs også:Oister er politianmeldt: Her er direktørens reaktion

Beslutningen kommer efter lang tids debat om sikkerheden eller mangel på samme i Huaweis teknologi og produkter. Flere lande, herunder USA, har helt banlyst Huawei fra at have noget med kritisk infrastruktur at gøre.

Aftalen mellem TDC og Ericsson gælder fra 1. april 2019 til slutningen af 2023. 5G-netværket herhjemme bliver den største af sin slags for Ericsson nogensinde.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.