TDC bliver splittet op i to

TDC bliver splittet op i to

Kasper Skov Jensen 28. juni, 2018

Telegiganten TDC Group bliver delt op forretningsenheder.

Danmarks største teleselskab, TDC Group, ændrer i strukturen. Fra 1. august vil selskabet bestå af to forretningsenheder: OpCo og NetCo.

OpCo vil bl.a. bestå af mobilselskaberne Yousee, Telmore, Fullrate og underholdningsplatformen Blockbuster. Jaap Postma, tidligere koncerndirektør og leder af Yousee bliver chef for enheden.

NetCo bliver en enhed, der skal fokusere på udbygningen af fremtidens netværk – primært 5G. Andreas Pfisterer bliver chef.

Læs også:Så meget mere data brugte vi under danske VM-kampe

Begge enheder vil referere til koncernchef Pernille Erenbjerg.

– Med nye ejere i ryggen vil vi fortsætte de markante investeringer i den danske infrastruktur og digitalisering. Vi vil tage et stort skridt ved at udbygge fibernetværket og etablere en ledende 5G-position for at sikre Danmarks bedste mobilnetværk i fremtiden. Vi er kommet godt i gang med at eksekvere på den nye vision, og nu er tiden kommet til at etablere den organisation og det ledelsesteam, som bedst vil kunne drive dette arbejde fremover, siger Pernille Erenbjerg i en pressemeddelelse.

Læs også:Coop: Derfor lukker vi vores mobilselskab

TDC Group blev tidligere på året købt af pensionskasserne ATP, PFA, PKA og den australske investeringsbank Macquarie. Dermed blev TDCs ellers stort anlagte opkøb af underholdningskoncernen MTG droppet.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.