Taxachauffører overvejer at sagsøge Uber for 10,4 mia.

Redaktionen 24. juli, 2018

Forening for taxachauffører undersøger mulighederne for at anlægge et massesøgsmål mod kørselstjenesten Uber.

Kørselstjenesten Uber har fået en midlertidig tilladelse til igen at køre rundt i Londons gader. Det er byens taxachauffører ikke glade for, så nu undersøger deres fagforening mulighederne for at anlægge et massesøgsmål mod Uber for tabt arbejdsfortjeneste. Det samlede erstatningskrav kan blive 1,25 milliarder kroner, skriver Sky News.

Læs også:Uber gør comeback i London

Hvis sagen bliver til noget, forventes chaufførernes fagforening, Licensed Taxi Drivers’ Association (LTDA), at argumentere for, at 25.000 taxachauffører i London har mistet 10.000 pund (svarende til 83.500 danske kroner) hver om året i tabt arbejdsfortjeneste i mindst fem år, hvor de konkurrerede med Uber.

LTDA har søgt råd og rådgivning hos det britiske advokatfirma Mishcon de Reya, der har over 700 ansatte.

Læs også:Uber: Vi vil tilbage i Danmark

– Flere medlemmer har kontaktet os for at få vores hjælp til at finde ud af, om der er grundlag for et massesøgsmål mod Uber. Vi er i den meget indledende fase, hvor vi får juridisk rådgivning fra det førende advokatfirma Mishcon de Reya om hvorvidt det er en mulighed, skriver LTDAs generalsekretær Steve McNamara i en kommentar til Sky News.

Det samlede erstatningskrav mod Uber kan komme helt op på 10,4 milliarder danske kroner.

 

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.