De bedste alternativer til taletidskortet – Mobilabonnement.dk

Taletidskortet er dødt – hvad er de bedste alternativer?

Mobilabonnement.dk 10. juli, 2020
taletidskortet

Taletidskort er over de sidste ti år forsvundet fra Danmark.

Men hvad gør du, hvis du lige nu har et taletidskort – eller hvis du har brug for et alternativ?

Det kan du læse mere om i denne artikel.

Hvorfor er taletidskortet forsvundet?

Taletidskortet havde sin storhedstid i 90’erne og 00’erne.

Dengang florerede taletidskort på det danske mobilmarked. Ifølge Energistyrelsens seneste Telestatistik er antallet af forbrugere faldet drastisk siden 2005, hvor man for første gang begyndte at måle udbredelsen af taletidskort.

Taletidskort er faldet i popularitet af flere årsager.

For det første, er det efterhånden blevet for dyrt

Du vil i de fleste tilfælde kunne spare markant flere penge ved at skifte til et fast månedlige mobilabonnement – og så købe mere data eller taletid i de måneder, hvor du overstiger dit almindelige forbrug.

For det andet, har denne form for mobilabonnement efterhånden et lettere blakket ry

Taletidskort kan være sværere at spore, da man ofte kunne købe dem frit med kontanter og derved opnå en vis grad af anonymitet. Det betyder, at de i den offentlige debat flere gange er blevet kædet sammen med kriminalitet og endda terror. I “Et stærkt værn mod terror – 12 nye tiltag mod terror”, en rapport fra 2015, blev det blandt andet foreslået, at regeringen skulle undersøge, hvorvidt man kunne indføre registrering af brugere af taletidskort, så politiet og PET nemmere kunne se, hvem en mobiltelefon eller nummer tilhørte.

LycaMobile, Lebara, TDC – hvor er deres taletidskortet nu?

Mange af de tidligere store taletidsudbydere er overgået til traditionel mobiltelefoni og abonnementer.

LycaMobile var blandt de største, men deres danske afdeling måtte begære konkurs i 2019. De er nu tilbage igen – men tilbyder ikke længere taletidskort.

TDC/YouSee valgt i begyndelsen af februar 2020 også at indstille al salg af taletidskort. Det betyder, at du ikke længere kan købe MobilTid, MobilTid Online, MobilTid Månedskort og Bredbånd-2-Go Cash i kiosker eller supermarkeder.

Lebara er en af de eneste udbydere, der tilbyder noget, der minder om taletidskort. Men her er det vigtigt at læse købsvilkårene. Fordi når du aktiverer en pakke er den kun gyldig i 30 dage. Taletidspakkerne vil også automatisk fornyes, når du har opbrugt din data – eller de 30 dage er ovre. Det vil altså sige, at de mere eller mindre er identiske med almindelige månedlige abonnementer.

Mit taletidskort er endnu ikke udløbet – hvad gør jeg?

Hvis du har et taletidskort, der endnu ikke er blevet aktiveret, bør du kunne få dine penge tilbage frem til februar 2021. Du skal blot henvende dig til udbydere, som bør kunne refundere dig pengene.

Det bedste alternativ til taletidskort

Telefoni uden abonnement – forbrugsafregnede abonnement

Hvis du vil have et billigt mobilabonnement – og enten har et usædvanligt lavt forbrug eller ikke kender dit eget månedlige forbrug – kan du købe et basis eller forbrugsafregnede mobilabonnement.

Det er et mobilabonnement, hvor du kun betaler for det, du bruger. De fleste af udbyderne giver dig desuden også mulighed for at lave en automatisk saldokontrol, som sikrer, at du aldrig overgår et bestemt beløb.

Hos Mobilabonnement.dk sammenligner vi løbende de bedste priser fra alle de store danske mobilselskaber. Du kan altså nemt klikke ind på vores forside og finde dit nye mobilabonnement.

Familieabonnement – til barnets første mobiltelefon

Hvis du havde overvejet et taletidskort til dit barns første mobil, kan du i stedet købe et familie- eller børneabonnement. 

Hvis du vælger det samme mobilselskab, som du selv benytter, kan du ofte indstille et abonnement til dit barn, hvor du kan følge med i deres forbrug og sætte bestemte begrænsninger, så de eksempelvis ikke kan ringe til betalingsnumre.

Vi har lavet en oversigt over alle mobilabonnementer til børn her.

Telefoni via WiFi

I mange tilfælde behøver du ikke engang et mobilabonnement for at kunne ringe eller skrive sammen med dine venner og familie. 

Du skal blot bruge en smartphone og noget WiFi.

Sociale medier og diverse apps (Skype, Signal m.m.) har gjort det muligt for deres brugere at ringe kvit og frit med hinanden. I mange tilfælde er det også en endnu billigere løsning, hvis du skal kommunikere med familie eller venner i udlandet.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.