Svenske socialdemokrater vil indføre pant på mobiler

Svenske socialdemokrater vil indføre pant på mobiler

Kasper Skov Jensen 07. august, 2018

Der skal pant på mobiltelefoner, som vi kender det fra flasker og dåser, mener de svenske socialdemokrater.

Forbrugerne skal have en grund til at aflevere deres gamle mobiltelefoner til genanvendelse, mener de svenske socialdemokrater. Partiet foreslår derfor at indføre pant på nye telefoner, som vi kender det fra flasker og dåser. Materialerne, der bruges til at lave mobiltelefoner er for dyrebare til ikke at udnytte, forklarer partiets miljøordfører.

– Der er mere guld per kilo i mobiltelefoner, end i guldmalm. Vi har ikke råd til at lade gamle mobiltelefoner ligge i skufferne, siger Åsa Westlund, miljøordfører for Socialdemokratiet til Aftonbladet.

Læs også:Ny streamingtjeneste overtager rettigheder til La Liga og Serie A

Forslaget er en del af et større miljøpolitisk udspil, forud for den kommende svenske valgkamp, hvor den socialdemokratiske partileder, Stefan Löfven, forsøger at genvinde posten som statsminister.

Partiet har endnu ikke taget stilling til, hvor høj panten på mobiltelefoner skal være.

– Det skal vi undersøge. Nogle telefoner er også ret meget værd i sig selv. Pantsystemet på flasker og dåser virker godt, selvom du kun får en krone eller to, men det vil nok kræve et større beløb end det, for at skabe et økonomisk incitament til at tage telefonen med til butikken, siger Åsa Westlund.

Valget til Riksdagen i Sverige finder sted 9. september.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.