Stream YouSee Musik, TV og Film – uden at bruge data

Mobilabonnement.dk 13. marts, 2021
Stream YouSee Musik, Film & TV uden at bruge data

Siden januar 2021 har det været muligt for kunder hos YouSee at streame musik, film og TV-serier via YouSees apps – uden at det tæller med i dit månedlige dataforbrug.

Hvis du bruger din mobil som WiFi hotspot i dit hjem – eller hvis du ofte er væk fra WiFi, når du streamer musik og underholdning – kan du ofte spare tonsvis af data ved at bruge deres apps, frem for konkurrenter såsom Netflix eller Spotify.

Stream uden at bruge data

Dit dataforbrug er ofte den dyreste del af dit mobilabonnement.

Det er især, fordi det også er det forbrug, der svinger mest fra måned til måned. Ifølge YouSees pressemeddelelse, streamer den gennemsnitlige dansker hele 5 timer og 40 minutter om dagen.

Derfor kan der være penge at spare, hvis man kan spare på sit dataforbrug. For når man streamer uden for wifi-netværk, løber dataen hurtigt op.

Her har vi samlet et estimat på, hvor meget data forskellige typer streaming bruger:

Dataforbrug pr. time
Livestreaming (fx TV2 Play) 2 GB
Streaming on demand (fx Netflix) 1 GB
Streaming af musik  (fx Spotify) 0,04 GB

Hvis du streamer live-tv én time om dagen i en måned, løber det altså eksempelvis op i cirka 60GB om måneden. Og hvis du er én af dem, der dagligt ser serier på Netflix, så løber det op i cirka 30GB, hvis du bruger det én time dagligt.

Så ens dataforbrug kan hurtigt forsvinde, hvis man ikke er opmærksom på det.

Det er bl.a. derfor at YouSee søsætter deres nye initiativ, og de forventer at danskerne vil tage godt imod det.

– Danskerne har længe haft et stort streaming-forbrug, og vi kan se, at vores kunder i højere grad benytter sig af streaming på mobilen i deres hverdag. I de kommende ferieperioder vil mange af os fortsat holde ferie i Danmark, og nu kan YouSee’s mobilkunder streame deres favorit-hits, følge deres yndlingshold eller binge alle de serier, de lyster uden at bekymre sig om dataforbruget – også når de er i bil eller sommerhus rundt omkring i Danmark, siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee i pressemeddelelsen.

Det er dog vigtigt at understrege, at der kun er fri data på YouSees egne apps. Så hvis du foretrækker at streame på Netflix, HBO, eller TV2 Play, eller hvis du gerne vil høre musik via Spotify eller Apple Music, får du ikke fri data på det forbrug.

Hvad kan du lytte til på YouSee Musik?

YouSee Musik har over 65 millioner numre på deres app. Der er ingen reklamer, mange danske radiokanaler og et stort udvalg af mange forskellige playlister. Der er derfor musik indenfor alle genrer, og musik til enhver lejlighed.

Når du har været på appen i et stykke tid, vil den også lære din musiksmag at kende, og begynde at komme med anbefalinger til anden musik, som du måske ville kunne lide.

Hvad kan du se på YouSee TV & Film?

På YouSee TV & Film er der et kæmpe udvalg af underholdning. Der er et stort udvalg af både serier og film, og samtidig kan du vælge mellem hele 50 tv-kanaler. Det er kun Discoverys kanaler, som du må undvære i dit YouSee-abonnement. Med YouSee TV & Film kan du tage din underholdning med dig, så du aldrig har et kedeligt øjeblik.

Samtidig kan du i dit YouSee-abonnement tilkoble 12 forskellige streamingtjenester til dit abonnement. Det vil sige, at hvis du fx tilkobler en Netflix-konto til din YouSee-pakke, kan du altså godt se Netflix uden at bruge data, såfremt du ser det i YouSee TV & Film-appen.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.