Store teleselskaber meldt til politiet

Store teleselskaber meldt til politiet

Kasper Skov Jensen 07. marts, 2019

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt 13 virksomheder for ulovligt telefonsalg.

Det er som udgangspunkt ulovligt at kontakte forbrugere telefonisk for at sælge et produkt, medmindre de har givet udtrykkeligt samtykke til det. Det har fået Forbrugerombudsmanden til at politianmelde 13 virksomheder for ulovligt telefonsalg – bl.a. en række store teleselskaber.

Læs også:Oister er politianmeldt: Her er direktørens reaktion

Telenor har erkendt og betaler en bøde på 400.000 kr., TDC betaler en bøde på 250.000 kr. og Telia betaler en bøde på 225.000. Selskabet bag teleselskabet 3 og Oister, Hi3G, oplyser til Mobilabonnement, at man er klar til at betale bøden, når man kender størrelsen på den.

Læs også:Teleselskaber bakker op om samarbejde for at stoppe fupopkald

Udover de fire teleselskaber har forbrugerombudsmanden også politianmeldt energiselskaberne Gul Strøm og Modstrøm samt Forsikringsselskabet Vendsyssel.

I alle sagerne har teleselskaberne haft andre selskaber til at stå for indhentninger af tilladelser eller til at lave selve opkaldende. Seks af disse selskaber er også blevet politianmeldt. Men det fratager ikke teleselskaberne for ansvar, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

– Telefonsalg til forbrugere er forbudt uden forbrugerens samtykke. Både leadvirksomheder, der indhenter og sælger forbrugerens samtykke til at blive kontaktet, og virksomheder, der anvender samtykket, er ansvarlige for at overholde loven. Leadvirksomhederne har efter vores opfattelse solgt ugyldige samtykker, som tele- og energiselskaberne har brugt til at kontakte forbrugerne med, siger hun i en pressemeddelelse.

I 2018 fik Forbrugerombudsmanden 440 klager over ulovligt telefonsalg.

Rettet: 12:02 Hi3G oplyser til Mobilabonnement, at man erkender lovovertrædelsen og betaler bøden, når den kommer. 

 

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.