Store ændringer på vej hvis du hører musik på Youtube

Store ændringer på vej hvis du hører musik på Youtube

Kasper Skov Jensen 21. marts, 2018

Youtube er træt af brugere, der bruger tjenesten til at høre gratis musik. Det vil man forsøge at sætte en stopper for

Hvis du ikke har streaming af musik med i dit mobilabonnement, er det oplagt at lave playlister med dine favoritmusikere på Youtube. I fremtiden vil musiknumrene blive afbrudt af reklamer, fortæller Youtubes musikchef ifølge Macrumors.

– Folk, der bruger Youtube som en musikservice, dem der lytter passivt i lange perioder ad gangen vil støde på flere reklamer. Du bliver ikke glad, hvis du jammer “Stairway to Heaven” og bliver afbrudt af reklamer, fortæller Lyor Cohen, Youtubes global head of music.

Læs også: Facebook køber flere musikrettigheder

Ifølge Cohen er målet at irritere brugerne så meget, at de til sidst tegner et abonnement på Youtubes kommende musiktjeneste. Dermed er Google-ejede Youtube klar til for alvor at tage kampen op mod giganter som Apple Music og Spotify.

Musikindustrien har i årevis kritiseret Youtube for at have musik på platformen som de ikke har rettigheder til – og som kunstnerne ikke får royalties for.

Gider du ikke reklamer i din musik? Find et mobilabonnement med musikstreaming indkluderet her

Det store spørgsmål er selvfølgelig om de frustrerede Youtube-brugere bliver betalende Youtube-abonnenter eller om de flygter over til Youtubes største konkurrenter.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.