Sommervarmen rykkede nethandlen over på mobilen

Sommervarmen rykkede nethandlen over på mobilen

Kasper Skov Jensen 17. august, 2018

Den rekordvarme danske sommer, fik os til at gribe mobilen, når der skulle handles på nettet.

Det er ikke kun efterspørgslen på ventilatorer, der har ændret sig denne sommer. Også danskernes shoppevaner blev påvirket af det solrige vejr. Mere end hver femte køb i juni blev foretaget fra mobilen. Det viser en analyse fra webbutikkernes brancheorganisation, FDIH.

– Generelt ser vi, at handlen flytter over på mobilen, og den udvikling er blevet yderligere forstærket i sommervarmen, hvor forbrugerne selvfølgelig gerne vil være ude, siger FDIH’s analysechef, Simon Bjerremann, til organisationens hjemmeside.

Hos betalingsapp’en MobilePay var juni en rekordmåned.

Læs også: Stort interview med chefen for MobilePay: Her er fremtidens MobilePay

– Juni var vores største måned nogensinde, når vi ser på volumen. Den slår endda november og december, som ellers er vores absolut største måneder. Vores tal fra hele sommeren viser også, at der har været usædvanligt travlt, og det er vi selvfølgelig meget tilfredse med, siger MobilePays pressechef, Peter Kjærgaard.

Tal fra Nets viser, at der i juli blev købt for sammenlagt fem mia. kr. på nettet med Dankortet. Månedens samlede Dankort-køb, på nettet og i fysiske butikker, var på 109,9 mia. kr. Det er en stigning på fem procent i forhold til samme måned sidste år.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.