Snart kan du snooze irriterende Facebook-venner

Kasper Skov Jensen 27. december, 2017

Facebook gør det snart nemmere at undgå opslag fra irriterende venner, sider og grupper i dit feed

Du har helt sikkert Facebook-venner som i perioder har lidt for travlt med at lave opslag om deres sunde livsstil, børn eller nye kæledyr. Måske bliver du så træt af det, at du egentlig ikke gider se mere. Facebook vil fremover give dig mulighed for at snooze opslag fra bestemte venner, så du ikke ser noget fra dem i dit feed de næste 30 dage – og vennen kan ikke se, at du har snoozet.

Indtil nu har der kun været mulighed for at undgå opslag fra bestemte personer ved helt at fjerne dem som Facebook-venner eller ved at stoppe med at følge dem. Med snooze-funktionen får du igen vennens opslag i dit feed, når der er gået 30 dage.

Snooze virker også på opslag fra sider og grupper.

Som alle andre nye funktioner er snooze ikke kommet til Danmark endnu, men den kommer formentlig i løbet af nogle uger.

Ifølge Facebook selv skal funktionen være med til at give brugeren mere kontrol over sit nyhedsfeed. Den altoverskyggende grund skal dog findes i Facebooks forretningsmodel. Jo længere tid en bruger er på Facebooks platform, desto flere annoncer kan brugeren nå at se og klikke på. Derfor er det en ekstremt god forretning for det sociale medie at tilpasse algoritmer og funktioner for at holde på brugeren længst muligt.

OK Mobil og CBB Mobil har begge abonnementer med fri Facebook.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.