Sådan vil TDC tjene penge på at sælge oplysninger om dig

Sådan vil TDC tjene penge på at sælge oplysninger om dig

Kasper Skov Jensen 31. januar, 2018

Telegiganten ser store muligheder for at sælge anonymiserede oplysninger om kunderne til andre virksomheder

Din mobil er en sladrehank. Når du har den med rundt, bliver der lavet masser af registreringer om, hvor du er, hvor længe du er der og så videre. De oplysninger kan blive en guldgrube for TDC.

Koncernen har i samarbejde med VisitAarhus kigget på, hvordan turister på TDCs netværk har bevæget sig rundt i og omkring Aarhus. Det kan være med til at gøre det nemmere at målrette markedsføring og tilrettelægge nye turistoplevelser.

TDC er i dialog med andre kommuner om lignende projekter. Og det er kun begyndelsen på salg af data og oplysninger om kunder på TDCs mobilnet.

– Det er helt klart et rigtig spændende område, og det kommer helt klart til at fylde noget for os i fremtiden, siger koncerndirektør i TDC Erhverv, Marina Lønning, til Ritzau.

Direktøren lover dog, at alle oplysningerne er helt anonyme og aldrig vil kunne kædes sammen med en person.

– Det kan man være 110 procent sikker på. Det er irreversibelt og anonymiseret netværksdata, og der er ingen persondata i statistikken.

De danske teleselskaber er lovmæssigt forpligtet til at indsamle og opbevare oplysninger om brugen af deres netværk og identiteten på hver enkelt bruger. Den såkaldte logningsbekendtgørelse har været heftigt kritiseret af flere omgange, blandt andet fordi EU-domstolen afsagde en dom, der på nogle områder gik direkte imod den danske logningsbekendtgørelse. Der var planlagt en ændring af lovgivningen i denne folketingssamling, men det er blevet udskudt, ifølge Justitsministeriet.

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.