Sådan vil Københavns Lufthavn hjælpe dig med at finde vej

Sådan vil Københavns Lufthavn hjælpe dig med at finde vej

Kasper Skov Jensen 08. juni, 2018

Snart kan passagerer finde rundt i Københavns Lufthavn via Apple Maps, og endnu mere er på vej.

I 2017 havde Københavns Lufthavn lidt over 29 millioner passagerer. En del af dem havde svært ved at finde rundt i den stadigt voksende lufthavn. Derfor arbejdes der på at gøre det nemmere at finde rundt.

Et af de første tiltag er at få lufthavnen med på Apple Maps, så passagerer kan bruge smartphonens indbyggede GPS til at finde hoved og hale i de gigantiske bygninger i Kastrup, der i fremtiden skal kunne betjene 40 millioner passagerer om året.

Læs også:Svært ved at finde vej i lufthavnen? Apple Maps kan hjælpe

– Vi arbejder tæt sammen med Apple omkring at få hele lufthavnen med på Apple Maps. Den interaktive navigation er altid et problem, når man er indendørs, fordi det svært for GPS’en at fungere optimalt. Derfor kommer Apple Maps ud og kortlægger vores flere end 1.100 wi-fi-hotspots, så de kan bruges til at i lufthavnen, fortæller Kasper Hyllested, der er pressechef i Københavns Lufthavn til Mobilabonnement.dk

Københavns Lufthavn forventer at være med i Apple Maps i løbet af i år.

Men det er ikke kun brugere af Apples kortjeneste, der lettere skal kunne finde vej gennem lufthavnen.

– Vi arbejder på at gøre kort over lufthavnen tilgængelig for 3. part, så også eksempelvis Google Maps eller turist-apps og lignende altid kan hente opdaterede kort over lufthavnen. Vi bygger konstant lufthavnen ud og om og derfor er det naturligvis vigtigt, at kortene altid er opdateret, siger Kasper Hyllested.

Der bliver brugt 20 milliarder kroner på at udvide lufthavnen. Det kan du se mere om i videoen her:

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.