Sådan giver du din mobiltelefon mere lagerplads

Mobilabonnement.dk 12. oktober, 2017

Der er rigtig mange folk, der har et problem med pladsen på deres telefoner. Det er nemlig langt fra altid, at folk har helt den plads på deres telefoner, som de har behov for. Hvis du også går og har det problem, at du mangler plads på din telefon, så er det heldigvis muligt at gøre noget ved dette problem.

Kig video og billeder igennem

Den første ting du kan vælge at gøre, når du gerne vil have mere lagerplads på din telefon er, at du kan få kigget dine forskellige videoer og billeder igennem. Når du gør det, så kan du nemlig finde frem til nogle af de videoklip og billeder, som du måtte have, der måtte være overflødige.

Her er det klart, at du selvfølgelig ikke skal slette nogle af de uerstattelige billeder, som du har taget på en god ferie, men det kan eventuelt være en god idé, hvis du eksempelvis blandt 1000 billeder kan finde mellem 50 og 100 billeder, som du godt kan undvære.

På den måde vil du kunne give dig selv mere plads – særligt hvis du har en telefon med et godt kamera. Er du eksempelvis ejer af en telefon, som har mange megapixel, så er der slet ingen tvivl om, at et billede med en høj opløsning godt kan tage en masse plads fra din telefon, så derfor er dette klart et godt sted at starte.

Det samme gør sig også gældende i forhold til videoklip. Har man et godt kamera, som kan optage videoer i en god kvalitet, så vil dette helt sikkert også være noget, som man bør overveje at få gjort noget ved, for det er helt klart noget, der kan tage en del plads.

Applikationer og musik på din smartphone

Såfremt du gør brug af en tjeneste som WiMP eller Spotify, har du formentlig ikke noget musik til at ligge på din telefon. Hvis du derimod ikke gør brug af en sådan tjeneste, så er kan du helt sikkert godt overveje at få fjernet noget af det musik, der er på din telefon.

Det samme gør sig også gældende med apps. Der kan godt være masser af lagringsplads at spare, hvis man skiller sig af med nogle af de applikationer, som man ikke længere bruger. Du har helt sikkert også nogle apps liggende, som du reelt set godt kan undvære, så derfor er det en god idé, at du fjerner dem, så de ikke tager alt plads, du har på din telefon.

Ryd op i cache

Hvis du har siddet på din telefon og surfet på nogle forskellige sider, så kan det eksempelvis være, at du i din browser har åbnet et billede eller lignende. Der er her tale om midlertidige filer, og de kan godt tage relativ meget plads. Derfor er det en god idé, at man sørger for at få ryddet op i cache, og det er en god idé, at du får slettet disse ubrugte systemfiler, da det kan give dig en hel del plads at gøre godt med. Gør det eventuelt til en vane at slette dine ubrugte systemfiler fra tid til anden, således de ikke vil optage særlig meget plads fremover.

Tænk mange bække små

Når det kommer til at få skabt plads på sin telefon, så er det klart en god idé, at man sørger for at tænke på det gamle ordsprog, som siger ”Mange bække små giver en stor å”. Sådan er det nemlig, når man skal finde plads på sin telefon. Selvom en sang måske kun fylder 3MB, så kan det være, at du eksempelvis har en længere playlist liggende, hvor der måske er 100 sange. Ved at slette dem vil du altså kunne få frigivet 300 – 400 MB plads, hvilket jo må siges er værd at tage med.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.