Så vild kan din næste kameramobil blive

Så vild kan din næste kameramobil blive

Kasper Skov Jensen 23. juli, 2018

Sony har præsenteret en helt ny kamerasensor, der kan tage dine evner som fotograf til helt nye højder.

Sony er en kæmpe spiller på mobilmarkedet. Ikke så meget på grund af mobiltelefonerne i eget navn, men fordi selskabet producerer kamerasensorer til andre. Det er, lidt groft forsimplet, sensoren, der afgører hvor gode billeder du kan tage med en mobil. Og fra næste år kan de blive endnu bedre. Sony har nemlig præsenteret kamerasensoren IMX586, der ventes at blive brugt i smartphones fra 2019.

IMX586 har en opløsning på 48 megapixel. Det er højere end både Huawei P20 Pro og Lumia 1020, som har en opløsning på henholdsvis 40 og 41 megapixels. Men det er ikke det eneste. Sony skriver i en pressemeddelelse, at man har formået at gøre billeder taget under dårlige lysforhold markant bedre.

Den nye sensor kan kombinere fire omkringliggende pixels til én pixel. På papiret giver det en dårligere opløsning, men resultatet i virkelighedens verden skulle være meget bedre billedkvalitet.

Køb Huawei P20 Pro hos Telmore her

Sony bruger de her billede i pressemeddelelsen, for at tydeliggøre forskellen. På billedet til venstre er der brugt en almindelig billedsensor – til højre har IMX586 været på arbejde.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Sony

 

De første producenter får IMX586 til september i år. Det betyder formentlig, at den vil blive brugt i mobiler, som kommer på markedet i 2019.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.