Så skete det: Apple er mere end 1.000 mia. dollars værd

Så skete det: Apple er mere end 1.000 mia. dollars værd

Kasper Skov Jensen 03. august, 2018

Som det første selskab nogensinde rundede Apple en markedsværdi på 1.000 milliarder dollars.

Torsdag lukkede Apple-aktien på børsen i New York i rekordkursen 207,39 dollars. Dermed blev firmaets markedsværdi sendt op over 1.000 milliarder dollars som det første selskab nogensinde. Den eksplosive udvikling i markedsværdien var ventet siden tirsdag, hvor Apple præsenterede et overraskende godt kvartalsregnskab.

Læs også:Regnskab sender Apple tæt på historisk milepæl

At Apple i 2018 skulle blive det mest værdifulde selskab i verdenshistorien lå ellers ikke lige i kortene, da det blev stiftet i 1976 af Steve Jobs, Steve Wozniak og Ronald Wayne. 1980’erne var turbulente år med varierende succes for Macintosh-computere. Det helt store folkelige gennembrud kom i oktober 2001 med præsentationen af musikafspilleren iPod. Og så i 2007 tog det for alvor fart, da Steve Jobs gik på scenen og foran en jublende forsamling fortalte om alle iPhonens fortræffeligheder.

– I dag genopfinder Apple telefonen, sagde Jobs. Det må man i den grad sige, han fik ret i.

Steves Jobs måde at præsentere produkter på er blevet nærmest legendarisk, og alle andre topchefer i tech-branchen forsøger mere eller mindre at kopiere ham.

Find den bedste pris på din nye iPhone her

Steve Jobs blev 56 år gammel. Han døde af en kræftsygdom i 2011. Apple ledes i dag af Tim Cook.

Du kan se præsentationen af den første iPhone herunder:

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.