Så meget betaler Uber i skat i Sverige

Redaktionen 31. august, 2018

Kørselstjenesten Uber transporterer flere og flere svenskere fra A til B. Regnskabet for den svenske afdeling er klar, sammen med den samlede skattebetaling.

I Danmark hører man jævnligt om, hvordan store multinationale selskaber flytter penge ud af landet, for at undgå at betale dansk skat. Lignende beskyldninger blev rettet mod kørselstjenesten Uber, der efter store protester stoppede med at køre i Danmark i foråret 2017. I Sverige kører Uber stadig, og i 2017 betalte selskabet sammenlagt 1,2 mio. svenske kr. i skat.

Det viser regnskabet for Uber Sweden ifølge det svenske medie Digital.

Læs også:Toyota investerer tre mia.kr. i Uber

Ubers svenske omsætning er øget næsten 53 procent i forhold til året før, og der er omkring 190.000 aktive brugere og over 1.500 chauffører i fem svenske byer, heriblandt hovedstaden Stockholm.

Uber Sweden, der har 18 medarbejdere, er dog kun et administrationsselskab for tjenesten i andre lande. Når svenskerne betaler for en Uber-tur går pengene til et udenlandsk selskab.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.