Så meget bedre bliver fremtidens mobilbatterier

Så meget bedre bliver fremtidens mobilbatterier

Kasper Skov Jensen 19. marts, 2018

Der er god grund til at glæde dig, hvis du er træt af at løbe tør for strøm

Store dele af den teknologiske udvikling går stærkt, men teknologien bag det batteri, der sidder i din smartphone har efterhånden mange år på bagen. Nu er der heldigvis ved at ske noget. Flere virksomheder arbejder på at sætte en ny type batterier i produktion, skriver The Wall Street Journal.

I de nye batterier er der plads til mere af stoffet silicon, som øger energitætheden. Altså kan der være lagret mere strøm på batteriet. Det ventes, at den nye type battier vil kunne rumme 30 procent, eller endnu mere, i forhold til nutidens lithium-batterier. Den nye teknologi kan desuden gøre fremtidens mobiler hurtigere og lettere.

Læs også: 10 tips: Sådan sparer du på batteriet

Batteriproducenterne forventer at gøre brug af den nye teknologi i mange forskellige typer produkter om fem til ti år. Heldigvis skal vi formentlig kun vente et par år, før de nye superbatterier er udviklet til smartphones.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.