Så mange skoler har indført en mobilpolitik

Så mange skoler har indført en mobilpolitik

Kasper Skov Jensen 11. oktober, 2018

En stikprøve foretaget for Undervisningsministeriet viser, at de fleste af landets skoler har indført en mobilpolitik.

Skal mobilen helt gemmes væk i skoletiden? Er det i orden at bruge den i frikvarteret? De fleste af skolerne i Danmark (88 procent) har indført en mobilpolitik. Det viser en stikprøve, som Undervisningsministeriet har fået foretaget. Kun 12 procent af de adspurgte skoler har ingen politik på området.

På 23 procent af folkeskolerne bliver elevernes mobiler samlet ind om morgenen. Den tilgang er derimod ikke udbredt på ungdomsuddannelserne.

Læs også:Dansk skole begynder skoleåret med 9 dages mobilforbud

Undervisningsministeren glæder sig over, at så mange skoler har taget stilling til, hvordan eleverne må bruge deres smartphones.

– Det skal være ledere og lærere, der sætter rammerne for mobiltelefoner på skolerne. Derfor er det positivt, at så mange skoler har taget ansvaret på sig og lavet retningslinjer for mobiltelefonernes plads i skolen. Undervisningen skal foregå i et roligt læringsrum, hvor det handler om fagligt indhold. Ikke Instagram og Snapchat, siger Merete Riisager (LA) i en pressemeddelelse.

Stikprøven bygger på svar fra 271 skoler.

Debatten om mobiltelefoner i de danske skoler blussede for alvor op denne sommer, da der i Frankrig blev vedtaget et totalforbud mod at bruge mobiler i skoletiden, hvis det ikke er en del af undervisningen.

Læs også:Frankrig vedtager mobilforbud i folkeskolen

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.