Så mange penge bruger Facebook på Mark Zuckerbergs sikkerhed

Så mange penge bruger Facebook på Mark Zuckerbergs sikkerhed

Kasper Skov Jensen 13. august, 2018

Facebook-grundlæggeren Mark Zuckerberg menes at være et eftertragtet mål for kidnappere, så Facebook vil fremover bruge endnu flere penge i at beskytte topchefen.

Efter det kom frem, at Facebook har haft en yderst lemfældig omgang med millionvis af brugeres personlige oplysninger, er stifter og topchef Mark Zuckerberg (billedet) ikke en populær mand alle steder. Det faktum sammenholdt med, at han er verdens sjette rigeste person får Facebook til at skrue op på sikkerheden omkring Zuckerberg.

Bloomberg skriver, at Facebook sidste år brugte 7,33 mio. dollars på at beskytte topchefen. Den udgiftspost er nu øget med 10 millioner dollars, så der fremover bliver brugt omkring 111,3 millioner kroner om året på at passe på Mark Zuckerberg og hans familie.

Læs ogsåFacebook advarer dig mod at bruge for meget tid på Facebook

Ifølge Bloomberg er sikkerhedssituationen omkring Zuckerberg besværliggjort af, at han jævnligt poster billeder af sig selv, sin kone og sine to døtre. Ofte er det nemt at se på billederne, hvor familien Zuckerberg befinder sig.

De ekstra penge går til Jill Leavens Jones’ afdeling. Jones har de sidste fire år været ansvarlig for at beskytte Facebooks topledelse, herunder Mark Zuckerberg og og den daglige direktør, Sheryl Sandberg. Hun er tidligere Secret Service-agent og har bl.a. været en del af det hold agenter, der beskyttede den daværende vicepræsident Joe Biden.

Læs også:Facebook stifter datterselskab i Kina trods censur

På billedet herunder er det Mark Zuckerberg til højre og  Sheryl Sandberg til venstre:

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck) on

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.