Regeringen vil gennemtvinge bedre mobildækning

Redaktionen 05. marts, 2018

Regeringen har præsenteret et udspil, der vil tvinge teleselskaberne til at sikre bedre mobil og datadækning

Nogle steder i Danmark står den nærmeste telemast så langt væk, at det kan være svært at få et signal. Med et nyt udspil vil regeringen tvinge teleselskaberne til at opsætte flere master for at gøre noget ved problemet. Ifølge udspillet skal teleselskaberne sikre signaler på mellem 30 og 50 megabit i sekundet.

Kravene skal gøres gældende i forbindelse med de såkaldte frekvenstilladelser, som kommer i udbud. Og det vil kunne mærkes, lover den ansvarlige minister på området.

– Med det her udspil bliver der 25.000 husstande, som i dag ikke har en god mobildækning, som vil få det. Vi har en kæmpe udfordring i Danmark med at sikre, at alle får en god mobil- og bredbåndsdækning, og med det her udspil sikrer vi, at flere vil få det, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) til TV 2.

Læs også: Ekspert: Sådan vil dit databehov ændre sig

Teleselskabernes brancheorganisation, Teleindustrien, er enig i, at danskerne skal have bedre dækning. Men her ophører enigheden. De 30 og 50 megabit i sekundet er alt for høje krav at sætte, mener Teleindustriens direktør.

– Vi mener også, at alle områder skal have god dækning, men regeringen sætter barren for højt. Vi kunne gå med til en dækning på 20 Mbit/s, men 30 eller 50 er langt mere, end hvad folk har behov for. Det her drejer sig om mobiltelefoni, og så længe der er god nok dækning til eksempelvis at se noget på Netflix, så er dækningen god nok ved 20 Mbit/s, siger direktør Jakob Willer til TV 2.

Her vil regeringen kræve 30 Mbit/S:

Her vil regeringen kræve 50 Mbit/S:

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.