Politikere vil gøre sociale medier ansvarlige for falske nyheder

Politikere vil gøre sociale medier ansvarlige for falske nyheder

Kasper Skov Jensen 30. juli, 2018

Facebook og andre sociale medier skal gøres ansvarlig for falske nyheder og anden misinformation, der spredes. Det mener britiske politikere.

Hvem har i sidste ende ansvar for, hvad der finder vej til sociale medier? Diskussionen har bølget frem og tilbage i årevis, men nu vil britiske politikere skære igennem én gang for alle: sociale medier skal pålægges ansvaret for det, der spredes via deres platforme.

Læs også:Facebook stifter datterselskab i Kina trods censur

Idéen bliver støttet af flere politikere.

– Firmaer som Facebook gjorde det let for udviklere at høste brugerdata, og bruge det andre steder uden deres viden eller samtykke. De skal gøres ansvarlige for skadeligt og misledende indhold, der bliver delt på deres sites, siger Damian Collins, der er formand for én komité, der dækker det digitale område, kultur, medier og sport, ifølge Reuters.

Regulering af sociale medier har været et tilbagevendende tema i britisk politik, siden det kom frem, at det britiske analysefirma Cambridge Analytica, havde høstet oplysninger om 87 millioner Facebook-brugere.

Noget af forslaget går på, at sociale medier bliver underlagt Ofcom, som i forvejen regulerer britisk tv- og radio.

Men det giver ikke mening at underlægge teknologifirmaer højere krav end politikere og aviser, mener den britiske techindustri.

Læs også:Ny millionbøde til Facebook

– Beslutninger om hvad der er rigtigt og ikke rigtigt, kan være politisk sprængfarligt. Det er ikke altid let at afgøre om information er korrekt. Både traditionelle medier og politikere kan ofte være kilder til nyheder, der viser sig at være upræcise eller usande, lyder det fra Antony Walker, der er vicechef i organisationen techUK.

Facebook fortalte i sidste uge, at indtægterne vil falde voldsomt som følge af strengere privatlivspolitikker. Det fik firmaets aktieværdi til at falde 765 milliarder kroner.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.